Nincs több olcsó állójegy a Magyar Nagydíjra

Forma-1, Magyar Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Kimi Räikkönen, Ferrari
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 24: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer leads Kimi Raikkonen of Finland driving the (7) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) on track during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 24, 2016 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160724-00953 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A 2017-es versenyre az utóbbi években bevált klubrendszeren keresztül csak ülőhelyekre szóló belépőket lehet megvásárolni.

Az elmúlt években a magyar állampolgárok, illetve magyar igazolvánnyal rendelkezők kedvezményesen juthattak jegyekhez a Magyar Nagydíjra. Aki belépett az 1999-ben alakult Forma-1 Klubba, az idén a tagsági díjjak együtt összesen már 15 ezer forintért vásárolhatott magának az egész hétvégére, azaz négy napra, az állóhelyekre szóló bérletet. Ez a lehetőség népszerű is volt, és jelentősen növelte a versenyre kilátogató hazai szurkolók számát, a 2017-es futamra egyelőre mégsem elérhető.

Klubkedvezménnyel jelenleg csak ülőhelyre szóló jegyet lehet venni a 2017-es Magyar Nagydíjra Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

A Forma-1 Klub honlapján jelenleg csak a klubtribünre érvényes belépőket lehet megvenni. Ezeknek az ára felnőttek esetében az arany klubkártya 10 ezer forintos és a bérlet 15 ezer forintos árából tevődik össze, tehát 10 ezer forinttal drágábbak a kizárólag az állóhelyekre szóló jegyeknél. Az oldalon található megjegyzés szerint

Vagyis most a magyarok is csak a nemzetközi piacra szánt állójegyeket vehetik meg, azoknak az ára viszont jóval magasabb, még akciósan is 75 euró – kb. 23 ezer Ft, majdnem annyi, mint a Forma-1 Klub által forgalmazott, korlátozott számban elérhető tribünjegyeké.

Megkeresésünkre a Hungaroring Sport Zrt. az Origo GPhírek-nek azt írta, „arany klubkártyás tagjainknak azzal csinálunk kedvet a 2017-es Magyar Nagydíjhoz, hogy a Silver 4 Tribünre szóló jegyek árát 15 000 forintra csökkentettük (így a 10 000 forintos klubtagságival együtt 25 000 forintba kerülnek ezek az ülőhelyre szóló belépők).

Ráadásul jelenleg akciósan, de a magyaroknak kínált bármilyen kedvezmény nélkül 90 helyett mindenkinek 75 euróért árulják a Bronze lelátókra szóló bérleteket is, a Hungaroring által említett Silver 4-en pedig a gpticketshop honlapja szerint elfogytak a normál áron egyébként 155 euróba kerülő helyek. Nem lehet már kapni a VIP Tribünre érvényes, 395 eurós (122 ezer Ft-os) jegyeket sem, amelyek a legdrágábbak voltak a kínálatban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!