Vágólapra másolva!
Képesnek tartja a Red Bullt arra, hogy az időmérőig javuljon, a futamon pedig a Mercedest sem érzi utolérhetetlennek a pénteki eredmények alapján.

A Red Bull lenne Lewis Hamilton legjobb barátja az Abu-dzabi Nagydíjon, ha a versenyzőik valahogy meg tudnák előzni Nico Rosberget, és a pénteki edzésnap alapján Daniel Ricciardo nem is érzi lehetetlennek, hogy felvegyék a harcot a Mercedesekkel. Mindezt annak ellenére gondolja, hogy egy mért körön nem csak az Ezüst Nyilak, hanem Sebastian Vettel is gyorsabb volt a Red Bulloknál.

"Úgy vélem, a hiányzó elemeket megtalálhatjuk holnapra, és jó csatát vívhatunk (a Ferrarival) a 3. helyért. Ahogy várni lehetett, a Mercedes előttünk jár, de nem kilométerekkel.

- jelentette ki.

A Red Bulltól függhet, ki lesz a világbajnok? Forrás: AFP/Karim Sahib

A naplementében rendezett második edzésen Vettel 269 ezreddel kapott ki az élen végző Hamiltontól, míg Max Verstappen és Daniel Ricciardo egy ezred híján azonos köridőt futva nagyjából ugyanennyivel követte a Ferrarit. A holland pilóta "szoros" csatát vár a maranellóiakkal, és optimista.

"A Ferrari egész erős ezen a hétvégén, de biztos vagyok benne, hogy mi is erősödhetünk. Nem nagy a lemaradásunk - mondta. - A Ferraritól 0,25 másodperc a hátrányunk, de biztos vagyok benne, hogy mi is futhattunk volna olyan időt, mint ők, mivel a leggyorsabb körömön akadályoztak. 2-3 tizedet vesztettem akkor."

Verstappen azt mondta, az utolsó kanyarban tartotta fel egy lassabb autó. Az edzésen rádión arra panaszkodott, hogy a féktávokon úgy érezte, mintha kéziféket használna, és a kigyorsításait is erőtlennek találta, de a Red Bull egyelőre nem tudja, mi okozta ezeket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!