Vágólapra másolva!
Ecclestone szerint egyelőre semmin nem változtatott, hogy a Liberty Media lett a sport tulajdonosa, Chase Carey még csak felméri az F1 helyzetét. Annyi azonban biztos, hogy az új elnök több futamot rendezne Amerikában.

Szeptemberben jelentették be, hogy a Liberty Media Corporation nevű amerikai médiacég lesz a Forma-1 új tulajdonosa. Az adásvétel már meg is kezdődött, és a várakozások szerint 2017 első negyedévében fejeződik majd be. Ez azt is jelenti, hogy a sportnak új elnöke van az amerikai Chase Carey személyében, aki aktív szerepet kíván vállalni a Forma-1 felvirágoztatásában.

Chase Carey, az F1 új elnöke Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Az F1 jelenlegi nagyura, Bernie Ecclestone azonban azt állítja, egyelőre „semmi nem változott" az új tulajdonos érkezése óta.

– mondta a Motorsport.com-nak Ecclestone, akinek bizonytalan a jövője. - A Liberty jelenleg a cég részvényeinek 10%-át birtokolja. Chase a cég elnöke, ahogy korábban Peter Brabeck volt. Vajon ő többet tett eddig, mint Brabeck? Valószínűleg nem, egyelőre csak megpróbál információkat szerezni az általa vásárolt cégről."

Ecclestone szerint addig nem is lehet érzékelhető változásokra számítani, amíg az adásvétel teljes mértékben be nem fejeződik. „Addig van idejük gondolkozni, hogy szerintük mi nem működik megfelelően, mi lehet ennek az oka, és hogyan tudnák kijavítani."

Amerikában terjeszkednének

Carey azonban egy fontos kérést már megfogalmazott. „Szeretnék, ha több verseny lenne Amerikában. Mi fontosnak tartjuk, hogy javítsunk az ottani tévéközvetítések színvonalán, és azt sem bánnánk, ha az országban több futamot is rendeznének. Még át kell azonban gondolnunk, ezt hogyan valósíthatnánk meg" – magyarázta Ecclestone.

Az évtizedek óta a sport élén álló 86 éves üzletember a saját jövőjéről sem tud konkrétumokat, de még évekig szeretne a Forma-1-ben dolgozni.

Elvileg további 3 évig nem kell féltenie a pozícióját, de Ecclestone nem gondolkozik ilyen távlatokban. „Nincs sok értelme kikötni, hogy 3 évig maradok. Elég fittnek érzem magam, nem érzem úgy, hogy hamarosan meg fogok halni, de akár ez is megtörténhet. Az ilyesmit nem tervezi el előre az ember."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!