Jövőre elmarad a Német Nagydíj

Forma-1, Német Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (front) leads at the Hockenheim circuit, southern Germany, on July 31, 2016 during the Formula One Grand Prix of Germany. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Hockenheim főnöke megerősítette, hogy nem tudtak megállapodni a Forma-1-gyel, így szezon húsz fordulósra rövidül, a Mercedes hazájában nem lesz futam.

A 2017-es szezonban ugyanúgy 21 fordulót terveztek, mint az ideiben, de a legutóbb kiadott előzetes versenynaptár három futamot – a Német, a Kanadai és a Brazil Nagydíj – csak megcsillagozva, ideiglenesen tartalmazott. Montrealban azóta elhárultak az akadályok a rendezés elől, az viszont már biztos, hogy a július 30-ra tervezett németországi verseny elmarad.

Ezt a hockenheimi pálya ügyvezető igazgatója, Georg Seiler erősítette meg az Auto Bildnek arra hivatkozva, hogy

nem kaptak olyan feltételeket, amelyek mellett garantáltan nem zárult volna számukra veszteségesen a rendezvény.

„Kár érte, de nem jelent meglepetést, hiszen a helyünk eleve ideiglenes volt, az F1 és a Hockenheimring között pedig nem született megállapodás" – tette hozzá Seiler.

Németországban jövőre megint nem lesz F1 Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A világbajnokságot uraló Mercedes hazai versenye már tavaly is elmaradt, mivel a páratlan években eredetileg az azóta anyagi nehézségek miatt kieső Nürburgring lett volna a soros. Hockenheim elvileg hajlandó lett volna átvállalni a rendezést, de csak akkor, ha ez nem jár veszteséggel.

Bernie Ecclestone a Brazil Nagydíj hétvégéjén a Motorsport.com-nak hihetetlennek nevezte, hogy a Mercedes hazájában nincs elég érdeklődés az F1 iránt, és azt állította, Hockenheim nem adott elég jó ajánlatot.

„Azt mondták, vagy legalábbis én így értettem, hogy hajlandóak lennének az előző két-három évben kapott feltételekkel folytatni, azok viszont számunkra nem voltak elég jók" – jegyezte meg Ecclestone.

Ezzel a fordulók száma jövőre húszra csökken, és az eredetileg július 23-ra beütemezett Magyar Nagydíjat valószínűleg elcsúsztatják egy héttel, így az F1 mezőny ismét a Hungaroringről megy majd vakációzni.

Németország kiesése nem mellékes az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media számára sem, amely szeretné még tovább növelni a versenyek számát. Az utóbbi napokban Malajzia is bejelentette, hogy 2018-ban lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, és a Szingapúri Nagydíj jövője szintén bizonytalanná vált.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!