Társoldalunk:
Hírlevél

Megmenekült a Kanadai Nagydíj

2016.11.23. 11:50

Montreal polgármestere bejelentette, hogy elhárultak az akadályok, jövőre is megrendezik a kanadai futamot. A pálya felújításával azonban a tervezettnél csak két évvel később, 2019-ben végezhetnek.

Három helyszín egyelőre csak feltételesen szerepel a 2017-es versenynaptárban, de úgy tűnik, a Kanadai Nagydíjért aggódók megnyugodhatnak: Montreal polgármestere egy Twitter bejegyzésben közölte, hogy elvben megállapodtak a sportágat irányító Formula One Management-tel, illetve a futam promóterével, az Octane-nal.

"Lesz Kanadai Nagydíj 2017-ben" - írta Denis Coderre. Egy sajtótájékoztatón később hozzátette:

A Forma-1 hihetetlenül fontos számomra. Egyike a legfőbb rendezvényeknek, amelyek hozzátartoznak Montrealhoz."  

A megállapodás pontos részleteit csak később véglegesítik, ugyanis a felújításra szánt összeget egy szavazáson még meg kell megerősíteni. A jegyek értékesítése ugyanakkor már a héten megkezdődhet.

Kanadában rendkívül népszerű az F1Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A Kanadai Nagydíjat szokás szerint nyár elején, június 9-11. közt rendezik meg jövőre.

A népszerű pálya sorsa azért vált kérdésessé, mert a szükséges felújításokat nem tudják elvégezni a következő évig, és várhatóan 2019-ig csúsznak vele.  

Montreal mellett Hockenheim és Interlagos szerepelt még megcsillagozva az előzetes versenynaptárban, amelynek végleges verzióját november 30-án hirdeti ki a Motorsport Világtanács. A következő években egy helyszíntől, Malajziától biztosan búcsúznia kell a Forma-1-nek, és kérdéses, hogy a szingapúriak meg akarják-e hosszabbítani a jövőre lejáró szerződésüket.

Ezzel kapcsolatban Bernie Ecclestone tisztázta korábbi kijelentését, és a Straits Times-nak azt nyilatkozta, hogy neki nincs ellenvetése a Szingapúri Nagydíjjal kapcsolatban. "Viccesen fogalmaztam - mondta arra utalva, hogy egy másik interjúban arra célzott, a városállam a világbajnokságnak köszönhetően már nem csak egy légiforgalmi csomópontként ismert. - Zajlanak a tárgyalások, hamarosan, még az év vége előtt lezárjuk őket, ebben biztos vagyok. Hosszú távra akarunk szerződést hosszabbítani velük. Meglátjuk, mi lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!