Megmenekült a Kanadai Nagydíj

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 12: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP greets the fans after his win at the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 12, 2016 in Montreal, Canada. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Montreal polgármestere bejelentette, hogy elhárultak az akadályok, jövőre is megrendezik a kanadai futamot. A pálya felújításával azonban a tervezettnél csak két évvel később, 2019-ben végezhetnek.

Három helyszín egyelőre csak feltételesen szerepel a 2017-es versenynaptárban, de úgy tűnik, a Kanadai Nagydíjért aggódók megnyugodhatnak: Montreal polgármestere egy Twitter bejegyzésben közölte, hogy elvben megállapodtak a sportágat irányító Formula One Management-tel, illetve a futam promóterével, az Octane-nal.

"Lesz Kanadai Nagydíj 2017-ben" - írta Denis Coderre. Egy sajtótájékoztatón később hozzátette:

A megállapodás pontos részleteit csak később véglegesítik, ugyanis a felújításra szánt összeget egy szavazáson még meg kell megerősíteni. A jegyek értékesítése ugyanakkor már a héten megkezdődhet.

Kanadában rendkívül népszerű az F1 Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A Kanadai Nagydíjat szokás szerint nyár elején, június 9-11. közt rendezik meg jövőre.

A népszerű pálya sorsa azért vált kérdésessé, mert a szükséges felújításokat nem tudják elvégezni a következő évig, és várhatóan 2019-ig csúsznak vele.

Montreal mellett Hockenheim és Interlagos szerepelt még megcsillagozva az előzetes versenynaptárban, amelynek végleges verzióját november 30-án hirdeti ki a Motorsport Világtanács. A következő években egy helyszíntől, Malajziától biztosan búcsúznia kell a Forma-1-nek, és kérdéses, hogy a szingapúriak meg akarják-e hosszabbítani a jövőre lejáró szerződésüket.

Ezzel kapcsolatban Bernie Ecclestone tisztázta korábbi kijelentését, és a Straits Times-nak azt nyilatkozta, hogy neki nincs ellenvetése a Szingapúri Nagydíjjal kapcsolatban. "Viccesen fogalmaztam - mondta arra utalva, hogy egy másik interjúban arra célzott, a városállam a világbajnokságnak köszönhetően már nem csak egy légiforgalmi csomópontként ismert. - Zajlanak a tárgyalások, hamarosan, még az év vége előtt lezárjuk őket, ebben biztos vagyok. Hosszú távra akarunk szerződést hosszabbítani velük. Meglátjuk, mi lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!