Vágólapra másolva!
Egy újabb ülés elkelt a 2017-es rajtrácson: a svéd versenyző egy harmadik évben is marad a svájci istállónál.

A Sauber hétfőn délelőtt bejelentette, hogy Marcus Ericsson 2017-ben is náluk folytatja a pályafutását. Ez nem meglepetés, hiszen a hírek szerint pár hónappal ezelőtt a 26 éves svéd versenyző támogatói mentették meg a csapatot a csődtől, bár Ericssont egy ideig ennek ellenére is összeboronálták a Force Indiával.

Ericsson 2015-ben érkezett a Sauberhez, eddig 55 nagydíjon indult, 9 pontot szerzett Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Ő abból merít erőt, hogy a Sauber az utóbbi időben több neves technikai szakemberrel is megerősítette a stábját, többek között visszatér hozzájuk Jörg Zander az Audi Le Mans-i programjától. „Már két évet eltöltöttem a Saubernél, nagyon otthon érzem magam – mondta Ericsson. – Ami személyesen engem illet, versenyzőként rengeteget fejlődtem itt. Voltak hullámvölgyeink és hullámhegyeink, de végig kitartottunk egymás mellett, és olyan keményen dolgoztunk, amennyire csak tudtunk."

A Saubert irányító Monisha Kaltenborn úgy véli, Ericsson az idén megmutatta, hogy hajlandó extra erőfeszítéseket tenni a sikerért. „Az elmúlt két évben sokat fejlődött, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is bizonyítva a képességeit, különösen akkor, amikor a körülmények nem voltak könnyűek – jelentette ki. – Nem egyszerűen jó versenyző, hanem fontos csapatjátékos is, aki tudja, hogyan kell együtt dolgozni az alakulatával, és hogyan motiválhatja a kollégáit a pozitív hozzáállása révén."

Ericsson az idén nem szerzett pontot, a legjobb eredménye a Mexikóban elért 11. hely volt.

A Saubert legutóbb, a kaotikus Brazil Nagydíjon a csapattársa, Felipe Nasr mentette meg a pont nélküliségtől, amikor magabiztos versenyzéssel 9. lett. Ez a pénzdíjakban jövőre akár 20 millió dollárt is érhet az istállónak, mivel azonban a szponzori háttere bizonytalanná vált, Nasr ülése így is inog a Saubernél.

A csapat 2017-ben, amikor teljesen új aerodinamikai szabályrendszer lép életbe, és az autók 4-5 másodperccel gyorsabbak lesznek, az idei Ferrari motorral fog versenyezni, nem kapja meg az új specifikációt.

Ericsson hosszabbításával egy újabb hely sorsa eldőlt az F1 2017-es rajtrácsán, miután az elmúlt napokban a Haas leigazolta Kevin Magnussent, a Force India Esteban Ocont, a Williams Lance Strollt, a Renault pedig még egy évre bizalmat szavazott Jolyon Palmernek.

A Forma-1 2017-es mezőnye
(Vastaggal a biztos, sima szedéssel a valószínű, dőlttel a lehetséges jelöltek)

Mercedes
Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Red Bull
Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Ferrari
Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Force India
Sergio Pérez, Esteban Ocon

Williams
Valtteri Bottas, Lance Stroll

McLaren
Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Toro Rosso
Carlos Sainz, Danyiil Kvjat

Haas
Romain Grosjean, Kevin Magnussen

Renault
Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer

Manor
Pascal Wehrlein

Sauber
Marcus Ericsson, Felipe Nasr

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!