Tovább bővíthetik a Forma-1 versenynaptárát

Forma-1, Német Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (front) leads at the Hockenheim circuit, southern Germany, on July 31, 2016 during the Formula One Grand Prix of Germany. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Liberty vezérigazgatója egy konferencián arról beszélt, hogy a Forma-1-nek érdekében áll tovább bővíteni a már most is rekordhosszúságú szezont. A sportág új tulajdonosa szívesen látna éjszakai verseny Las Vegasban.

A Forma-1 új tulajdonosának vezérigazgatóját nem hatja meg, hogy már a 20-21 futamos világbajnokság is kizsigereli a csapatok tagjait, és szerintük az állomások számának növelése már meghaladná a tűrőképességüket. Greg Maffei erre fittyet hányva azt mondta egy telekonferencián, hogy a szezont igenis bővíteni kellene.

"Nyilván van határa a tűrőképességnek - ismerte el a Liberty vezérigazgatója. - Mindazonáltal úgy gondolom, számíthatunk a versenyek számának enyhe növelésére."

"Mindenkinek érdeke, hogy egy bizonyos szintig emeljük a számukat.

Maffei megvalósítaná Bernie Ecclestone egyik régi álmát is: egy versenyt a kaszinók városában. "Nagyon tetszik egy éjszakai verseny ötlete Las Vegasban" - nyilatkozta. A kaszinóvárosban 1981-ben és 1982-ben már rendeztek nagydíjat, de megfelelő körítés híján nem hozta lázba a közönséget.

A Libertynek a 21 verseny sem elég Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Ecclestone azóta szívesen nekifutott volna egy újabb kísérletnek, tárgyalásai azonban eddig nem hoztak sikert. Az F1 nagyura amúgy is régóta hangoztatja, hogy az Egyesült Államokban egynél több versenyre lenne szükség.

A szezon megnyújtása a csapatoknak nem csak bevételeit, hanem a kiadásait is növelné: a gyártási és a szállítási költségeik növekednének, illetve valószínűleg jelentős létszámbővítésre lenne szükség, ugyanis a szerelők nem bírnának ekkora terhelést. Sokuk egészsége, magánélete így is megsínyli a rengeteg utazást.

A 2017-es előzetes versenynaptár az ideihez hasonlóan szintén 21 futamot tartalmaz, de a Kanadai, a Német és a Brazil Nagydíj megrendezése sem biztos.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!