A Ferrari visszatáncolt a fellebbezéstől Vettel ügyében

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF16-H Ferrari 059/5 turbo (Shell GP) waves to the crowd during the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2016 in Mexico City, Mexico. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Lezárulhat Sebastian Vettel mexikói büntetésének ügye, miután a Ferrari a kedd éjféli határidőig nem nyújtott be fellebbezést a sportfelügyelőknek döntése ellen, amelyben elutasították az újabb vizsgálatot.

Nem nyúlik tovább a Sebastian Vettel mexikói büntetésével kapcsolatos perpatvar: bár a Ferrari korábban úgy tervezte, hogy fellebbezést nyújt be, amiért a sportfelügyelők Brazíliában nem vizsgálták meg újra az ügyet, ezt végül nem tették meg a kedd éjféli határidőig.

Vettel ügyében mégsem fellebbezett a Ferrari Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Vettel azért kapott tíz másodperces büntetést a mexikói futam után, mert az egyik féktávon védekezés közben leszorította Daniel Ricciardót. A Ferrari a Brazil Nagydíj előtt azt állította, új bizonyítékokat kapart elő a német védelmében, de mivel

a Mexikóban dolgozó sportfelügyelők egy telekonferencia keretében úgy ítélték meg, hogy a főleg GPS-adatokra hivatkozó beadvány nem tartalmazott új elemeket, nem vizsgálták újra a vitatott esetet.

A Ferrarinak még megvolt a jogi lehetősége arra, hogy megfellebbezze a sportfelügyelők elutasító döntését – ezen azért morfondíroztak, hogy kiderüljön, pontosan milyen manőverek megengedettek az új „Verstappen-szabály" értelmében.

Néhány héttel ezelőtt ugyanis szigorítottak a védekezés szabályain, és azóta Charlie Whiting versenyigazgatónak minden olyan esetet jelentenie kell a sportfelügyelőknek, amikor egy féktávon történő irányváltás miatt egy másik versenyző elkerülő manőverre kényszerül. A szigorítás első áldozata Vettel volt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!