Vágólapra másolva!
Hamilton úgy érzi, a Red Bull nem elég gyors ahhoz, hogy meg tudják előzni Nico Rosberget, márpedig így nagyon nehéz lesz megvédenie a vb-címet. A Mercedesnél remélik, nem egy műszaki hiba dönti el a küzdelmet.

Két év után ismét az Abu-dzabi Nagydíjon fog eldőlni a vb-cím sorsa Lewis Hamilton és Nico Rosberg között. 2014-ben a brit várta kedvezőbb helyzetben a szezonzárót, ezúttal viszont a németnek lesz meccslabdája.

A Mercedesnek mindegy, melyik pilóta aratja le a babérokat, a csapatfőnök Toto Wolffnak csak annyi a vágya, hogy ne technikai problémákkal dőljön el a küzdelem. "Ahogy Bernie (Ecclestone) óhajtotta volna, Abu-dzabiban lesz a végső felvonás. 12 pont a különbség a versenyzőink között, tehát mindent bele kell adniuk a pályán - mondta. - Nekünk csupán olyan autókat kell biztosítanunk számukra, amelyekkel zavartalanul megvívhatják a harcot.

Rosberg megszerzi pályafutása első világbajnoki címét, ha az első három hely valamelyikén végez – ez utoljára a július végi Német Nagydíjon nem sikerült neki, azóta mind a nyolc futamon felállhatott a dobogóra.

Hamiltonnak muszáj győznie Abu-Dzabiban, és akkor sem feltétlenül lesz világbajnok Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

Hamilton így hiába jár zsinórban három győzelemnél, tudja, hogy az esélyek nem mellette szólnak. Mégsem dobja be a törülközőt. "Nem túl bíztató helyzetben készülök az utolsó versenyre. Nem is számít sokat, ha úgy fogok vezetni, mint mostanában, mivel az év során túl nagy hátrányt szedtem össze. De nem adom fel, mert sose lehet tudni, mi történik" - idézte őt a Sky Sports.

"Nico hozza a kötelezőt. Minden futamon célba ért (kivéve Spanyolországban), és egyetlen meghibásodása sem volt, miközben nekem igen. Az autója eddig fantasztikusan megbízható volt, szóval nagyon nehéz lesz legyőzni."

Annyit tehetek csak, hogy a saját feladatomra koncentrálok, és reménykedem benne, hogy minden okkal történik."

Az elmúlt harminc évben öt olyan szezonzáró volt, amelyen még nyitott maradt a cím sorsa, és nem a világbajnoki éllovas, hanem egyik üldözője nyert. Közülük négynek (Alain Prostnak 1986-ban, Mika Häkkinennek 1999-ben, Kimi Räikkönennek 2007-ben, Sebastian Vettelnek 2010-ben) így a vb-címet is sikerült elhódítania, az egyetlen kivétel Felipe Massa volt 2008-ban. Sőt, lényegében Jacques Villeneuve-öt is az előző csoportba lehet sorolni, hiszen az 1997-es jerezi finálé végén engedte el maga mellett a McLareneket.

A Mercedes nem ok nélkül aggódik a műszaki hibák miatt,

hiszen a két évvel ezelőtti szezonzárón Rosberg autójában elromlott az ERS, az idén pedig Hamilton esett ki az egyik versenyről, a Malajziai Nagydíjról a megbízhatatlanság következtében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!