Nincs harag Vettel és a Ferrari-főnök között

Forma-1, Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel, Ferrari
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) shakes hands with team principal of the Scuderia Ferrari Formula One team Maurizio Arrivabene (C) in the pit lane ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 3, 2016. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Arrivabene szerint a német akkora szenvedéllyel versenyez, hogy időnként meg kell nyugtatni, de ez nem okoz köztük feszültséget. Nincs szüksége több segítségre a csapat irányításához.

A Ferrari a vártnál gyengébben szerepel a 2016-os idényben, és nemrég felröppentek az ilyenkor szinte elkerülhetetlen híresztelések - egyesek tudni vélik, hogy az istálló négyszeres világbajnok pilótája, Sebastian Vettel és a csapatfőnök Maurizio Arrivabene viszonya kezd megromlani. Arrivabene nemrég úgy nyilatkozott, a német néha túl sokat foglalkozik a csapat általános problémáival ahelyett, hogy csak a vezetésre koncentrálna, pedig a teljesítményével kell majd kiérdemelnie a helyét a 2017 utáni szezonokra.

Vettel pedig az utóbbi időben gyakran hívja fel magára a figyelmet az érzelmekkel teli, gyakran dühös hangvételű rádióüzeneteivel, a Mexikói Nagydíjon például olyan durva szavakkal illette a versenyigazgató Charlie Whitingot, hogy levélben kellett bocsánatot kérnie. Sokak szerint a német a csapat gyengélkedése miatt egyre frusztráltabb, de Arrivabene a Brazil Nagydíj hétvégéjén

tagadta, hogy bármilyen feszültség lenne az istálló és a sztárpilóta között.

"Egyáltalán nincs problémám Sebastiannal, ezt már sokszor mondtam - jelentette ki. "Gyakran kimutatja az érzelmeit, néha olyan, mintha nem is német, hanem latin vér folyna benne. Nagyon szenvedélyes tud lenni, különösen vezetés közben."

Vettel továbbra is jóban van a főnökével Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Arrivabene elmondta, Vettellel mindent higgadtan meg tudnak beszélni, ezért nincs alapja a híreszteléseknek. "Néhányan azt gondolhatják, feszültség van köztünk, de ez nem igaz. Őszinték vagyunk egymással - árulta el. - Mindent belead abba, amit éppen csinál. Néhány hónapja azt mondtam, talán néha túl sokat is belead, de ezt nem kritikának szántam.

és leszegett fejjel hajtson tovább, de ezzel nincs semmi baj."

Az olasz csapatfőnök Bernie Ecclestone azon kijelentésének sem tulajdonított komolyabb jelentőséget, miszerint segítségre lenne szüksége a csapat irányításában. "Tudjuk, milyen Bernie - a következő nap teljesen mást mondott - reagált Arrivabene a felvetésre. - Nincs szükségem több segítségre. A Ferrari versenyrészlegének tagja vagyok, emberek százai vesznek körül, és egy csapatként dolgozunk. Mattia Binotto segítségével egy új technikai csoportot is felállítottunk, amelyben mindenki nagyon lelkes és jól dolgozik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!