Vágólapra másolva!
Tudja, hogy nagy esélye lesz, és a 2. helyről rajtolva is a győzelemre fog törekedni a Brazil Nagydíjon. Hamilton büszke rá, hogy már a 60. pole-ját szerezte, és úgy érzi, végig kordában tartotta a csapattársát.

Brazíliában utolsó előtti fordulójához érkezett a Mercedes pilótái között zajló világbajnoki küzdelem, és a versenyre Lewis Hamilton harcolta ki a jobb rajtpozíciót, aki pályafutásának 60. pole pozícióját szerezte meg.

Michael Schumacher és Ayrton Senna után ő lett a harmadik az F1 történetében, akinek sikerült elérnie ezt a határt.

A negyedik vb-címére hajtó brit a szombat délelőtti szabadedzést leszámítva egész hétvégén a riválisa, Nico Rosberg előtt járt, s bár az időmérő döntőjének végén csak 0,102 másodperccel előzte meg, szerinte ez Interlagosban nagy különbségnek számít.

Hamilton a 60. pole-ját szerezte Forrás: AFP/Miguel Schincariol

„Hatvan pole remek érzés, nagyon boldog vagyok. Rendkívül keményen dolgoztam a hétvégén – jelentette ki. – Az 1 tized itt meglehetősen sok, úgyhogy elégedett vagyok. Nagyon nehéz uralni ezt a pályát, de nekem sikerült."

„Az időmérőn végig jól éreztem magam az autóban, ahogy az egész hétvégén. Nico egyre gyorsabb lett, de alapvetően végig kordában tudtam tartani."

Hamilton annak külön örült, hogy egy olyan pályán is sikerült legyőznie a csapattársát, ahol az előző két évben Rosberg volt a gyorsabb.

A német versenyző szerint azonban az időmérő eredményének nem feltétlenül lesz jelentősége.

„Ez izgalmas időmérő volt, az biztos! – mondta. – Lewis végül egy hajszállal gyorsabb volt, pedig az én köröm is jól sikerült. Egyszerűen lassabb voltam, hiányzott egy kicsi. De nem baj, az idén az a tapasztalatunk, hogy a pole nem mindig fontos a győzelemhez, ezért továbbra is optimista vagyok. Természetesen megpróbálok nyerni."

Ha ez Rosbergnek sikerül zsinórban harmadszor is Brazíliában, behozhatatlan előnyre tesz szert az idényzáró Abu-Dzabi előtt, azaz mindenképpen ő lesz a világbajnok. Ám akkor sem kell aggódnia, ha csak a dobogón végez, mert a hátralévő két futamon elég számára egy 2. és egy 3. hely a végső győzelemhez. Hangsúlyozta, hogy nem szakít jól bevált filozófiájával.

– ismerte el. – Ettől függetlenül az a legjobb, ha csak a pillanatra, erre az egy versenyre koncentrálok, és megpróbálom megnyerni."

Rosberg most sem a vb-re, hanem csak a Brazil Nagydíjra koncentrál Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

A Ferrarik és a Red Bullok 6-7 tizedmásodperccel lassabbak voltak a Mercedeseknél, így száraz pályán valószínűleg nem tudnak majd beleszólni Hamilton és Rosberg párharcába. Az előrejelzések esőt – igaz, a legfrissebbek már csak kisebbet – jósolnak a futamra, de mindketten azt állítják, nem érdekli őket, hogy milyen idő lesz.

„Már nagyon várom a holnapi versenyt. Ahogy lesz, úgy lesz. Az autónk szárazon és vízen is remekül megy" – jelentette ki Rosberg, míg Hamilton azt mondta, „minden helyzetre" felkészültnek érzi magát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!