Vágólapra másolva!
Az autóból úgy érezte, a brazíliai időmérő végén futott köre nem volt nagy szám. Vettel ismét kikapott a csapattársától, de arra számít, hogy a Ferrarik legyőzhetik a Red Bullokat.

A Ferrarinak a vasárnapi Brazil Nagydíjon legalább 20 ponttal többet kell szereznie a Red Bullnál ahhoz, hogy ne veszítse el végleg a konstruktőri bajnokság 2. helyét. Bár erre reálisan nézve nincs túl sok esély, az időmérőn ők kerültek fölénybe, amikor Kimi Räikkönen megelőzte Max Verstappent, Sebastian Vettel pedig Daniel Ricciardót, bebiztosítva maguknak a 3. illetve 5. helyet a rajtrácson.

Räikkönen az utolsó körével utasította maga mögé Vettelt és Verstappent, pedig az volt a benyomása róla, hogy nem is sikerült jól. „Néhány kanyarban végig, az egész időmérő alatt küszködtem, különösen a középső szektorban" – mondta.

„Az első két kanyarra nehezen melegítettem fel a gumikat, és még a középső szektorban sem voltam túl elégedett, de ha ez lett az eredmény, nem érdekel. Meglátjuk, holnap mire megyünk."

Räikkönen majdnem 7 tizedet kapott a pole-t megszerző Hamiltontól Forrás: AFP/Nelson Almeida

A finn versenyző, aki így már az idei futamok több mint a felén, a 21-ből 11-szer a csapattársa elől rajtolhat, elismerte, hogy a Mercedes nincs elérhető közelségben a Ferrari számára – legalábbis, ha száraz marad az idő, az előrejelzések ugyanis esőt ígérnek.

Vettel csak későn tudott nekivágni az időmérőnek, mert a csapat nem fejezte be időben a fékjei szerelését, ez azonban végül nem okozott problémát.

Annak ellenére sem volt csalódott, hogy két hellyel Räikkönen mögé került, jóllehet, mindössze 91 ezred választotta el őket egymástól.

„Szerintem ma jó napunk volt. Nyilván nem vagyok teljesen elégedett, mert mindketten bekerülhettünk volna a második rajtsorba – vélte. – Az első köröm abszolút rendben volt, a másodikban viszont egy kicsit talán rosszkor voltam túl óvatos illetve túl rámenős, de ma összességében így is sokkal jobban mentünk egy mért körben, mint tegnap."

„A hosszú etapjaink akkor is elég erősek voltak, amit nem igazán lehet kihasználni, ha hátrébbról rajtolunk, így azonban remélhetőleg összejön."

Vettel hozzátette, hogy izgalmas csatára számít a Red Bull-lal, mert a két csapat teljesítménye nagyon közel volt egymáshoz, de szerinte a Ferrari jöhet ki jobban a párharcból.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!