Wehrlein tudni akarja, a Force India miért Ocont választotta

Forma-1, Pascal Wehrlein, Manor Racing, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,02.JUL.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualifying. Image shows Pascal Wehrlein (GER/ Manor). Photo: GEPA pictures/ Mario Kneisl - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Ezt meg fogja kérdezni. Tudomása szerint közös pártfogójuknak, a Mercedesnek nem volt köze a döntéshez.

A Mercedes két fiatal támogatottja közül Pascal Wehrlein az, aki már a szezon eleje óta versenyez a Forma-1-ben, mégis a Manorhoz év közben csatlakozó Esteban Ocon léphet hamarabb egy fokot a ranglétrán, ugyanis a Force India 2017-től őt választotta Nico Hülkenberg megüresedett helyére.

Wehrlein másokkal egyetemben szintén a jelöltek között volt, de úgy tűnik, jövőre is a Manornál marad. Interlagosban, a Brazil Nagydíj hétvégéjén elárulta, hogy

Ocon átigazolását a bejelentés előtti napon tudta meg telefonon Toto Wolfftól,

és tudomása szerint a Force India, nem pedig a mindkettejüket patronáló Mercedes hozta meg a döntést.

Wehrlein nem érti, a Force India miért rutintalanabb csapattársát választotta Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Mario Kneisl

"Nem tudom, hogy a tesztelés, vagy valami más alapján választottak-e. Természetesen meg fogom kérdezni tőlük, miért döntöttek így, és miben tudnék fejlődni. A pályán nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok. Lecsúsztam egy lehetőségről, de ez még nem a világ vége" - mondta.

"Nincs más szabad versenyzői ülés, de örömmel maradok a Manornál, hogy együtt fejlődjünk - tette hozzá. - Jelenleg azonban nincs szerződésem (a következő évre)."

Idén Wehrlein szállította a Manor egyetlen pontját az Osztrák Nagydíjon szerzett 10. hellyel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!