A Haas megerősítette, hogy Magnussen váltja Gutiérrezt

Forma-1, Kevin Magnussen, Renault
MAGNUSSEN Kevin (dan) Renault F1 RS. 16 driver Renault Sport F1 team ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Brazil Grand Prix from November 11 to 13 in Sao Paulo, Brazil - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Az amerikai istálló hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtették a Renault-tól önként távozó dánt. Magnussen hisz benne, hogy az F1 legújabb csapata egyre versenyképesebb lesz.

A Brazil Nagydíj pénteki szabadedzései után hivatalosan is bejelentették, amit már napok óta sejteni lehetett: Kevin Magnussen leszerződött Gene Haas csapatához a 2017-es szezonra. Az átigazolás nyílt titok volt, miután szerdán biztossá vált, hogy a dán pilóta elhagyja a Renault-t, Gutiérrez pedig csütörtök este erősítette meg, hogy a távozik a Haastól. Magnussen csapattársa a Haasnál már az idén is versenyző Romain Grosjean lesz.

Magnussen csütörtökön úgy nyilatkozott, önszántából hagyta el a franciák gyári csapatát, mert nem tartotta elég jónak az ajánlatukat a 2017-es szezonra. A Forma-1-ben idén debütált amerikai istállónak azonban sikerült őt meggyőznie, és a dán hisz benne, hogy szép eredményeket érhetnek el közösen.

Magnussen izgatottan várja az új kihívást Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Ez egy fantasztikus lehetőség, nagyon örülök, hogy a Haas F1 Team tagja lehetek" - lelkendezett a 24 éves Magnussen, aki

a McLaren és a Renault után a harmadik F1-es csapatánál próbál szerencsét jövőre.

"Bízom a saját képességeimben, és abban is, hogy a Haas jó teljesítményre lesz képes jövőre és az utána következő szezonokban."

"Gene Haas konkrét célokkal érkezett a Forma-1-be, és a szokásostól kicsit eltérő módon fogott neki a munkának, de megmutatta, hogy így is lehet csinálni. Az egész szezonban jó rálátásom volt a tevékenységükre, és már nagyon várom, hogy beleülhessek a Haas VF-17-esbe."

A csapattulajdonos Gene Haas elárulta, Magnussen rögtön felkerült a listájukra, amikor elkezdtek új pilóták után nézni. "Rövid idő alatt sokat elért a sportban, és úgy érezzük, velünk is érhet el remek eredményeket. A második idényünkben sok kihívás vár ránk, de

- nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!