Társoldalunk:

A Haas megerősítette, hogy Magnussen váltja Gutiérrezt

2016.11.11. 19:38

Az amerikai istálló hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtették a Renault-tól önként távozó dánt. Magnussen hisz benne, hogy az F1 legújabb csapata egyre versenyképesebb lesz.

A Brazil Nagydíj pénteki szabadedzései után hivatalosan is bejelentették, amit már napok óta sejteni lehetett: Kevin Magnussen leszerződött Gene Haas csapatához a 2017-es szezonra. Az átigazolás nyílt titok volt, miután szerdán biztossá vált, hogy a dán pilóta elhagyja a Renault-t, Gutiérrez pedig csütörtök este erősítette meg, hogy a távozik a Haastól. Magnussen csapattársa a Haasnál már az idén is versenyző Romain Grosjean lesz.

Magnussen csütörtökön úgy nyilatkozott, önszántából hagyta el a franciák gyári csapatát, mert nem tartotta elég jónak az ajánlatukat a 2017-es szezonra. A Forma-1-ben idén debütált amerikai istállónak azonban sikerült őt meggyőznie, és a dán hisz benne, hogy szép eredményeket érhetnek el közösen.

Magnussen izgatottan várja az új kihívástForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Ez egy fantasztikus lehetőség, nagyon örülök, hogy a Haas F1 Team tagja lehetek" - lelkendezett a 24 éves Magnussen, aki a McLaren és a Renault után a harmadik F1-es csapatánál próbál szerencsét jövőre. "Bízom a saját képességeimben, és abban is, hogy a Haas jó teljesítményre lesz képes jövőre és az utána következő szezonokban."

"Gene Haas konkrét célokkal érkezett a Forma-1-be, és a szokásostól kicsit eltérő módon fogott neki a munkának, de megmutatta, hogy így is lehet csinálni. Az egész szezonban jó rálátásom volt a tevékenységükre, és már nagyon várom, hogy beleülhessek a Haas VF-17-esbe."

A csapattulajdonos Gene Haas elárulta, Magnussen rögtön felkerült a listájukra, amikor elkezdtek új pilóták után nézni. "Rövid idő alatt sokat elért a sportban, és úgy érezzük, velünk is érhet el remek eredményeket. A második idényünkben sok kihívás vár ránk, de hiszünk benne, hogy Kevin és Romain segítségével tovább tudunk fejlődni és növekedni" - nyilatkozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!