Egy F1-es eligazítás tiszta óvoda

Forma-1, Danyiil Kvjat, Scuderia Toro Rosso, Spanyol Nagydíj
MONTMELO, SPAIN - MAY 12: Daniil Kvyat of Russia and Scuderia Toro Rosso in the Drivers Press Conference during previews to the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 12, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160512-00484 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Danyiil Kvjat a versenyzői megbeszéléseken néha úgy érzi magát, mintha az óvodában lenne, ráadásul az alacsonyabb kategóriákban, fiatalabb versenyzők között nem tapasztalt ilyet.

Danyiil Kvjat nem rajong az értekezletekért. A Toro Rosso pilótája a versenyzői eligazításokon, amelyeken az adott hétvégére vonatkozó speciális szabályokat ismertetik, néha úgy érzi magát, mintha óvodában lenne, ezért szeretné, ha Charlie Whiting versenyigazgató átalakítaná a nagydíjak egyik állandó, pénteki programjának menetét.

- jelentette ki. - Ebben nem akarok részt venni, hogy őszinte legyek. Vannak hasznos észrevételeim, amiket ismertetek majd, aztán meglátjuk, tetszenek-e valakinek."

Kvjat szerint nem elég hatékonyak a versenyzői eligazítások Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

"Úgy vélem, nyugodtabbnak kellene lennie az eligazításoknak. Amikor valaki kiabálni kezd, más ráordít, és vannak olyanok, akiknek egyszerűen be nem áll a szájuk. Emiatt időnként őrjítően elhúzódnak az értekezletek, indokolatlanul, ugyanis néhányan egyszerűen csak beszélni akarnak."

"Szerintem Charlie-nak át kellene szerveznie a rendszert. Egyesével összegyűjthetné a pilóták véleményét, aztán eldőlne, így mi sül ki belőlük."

Kvjat azt mondta, az alacsonyabb kategóriákban az elvileg éretlenebb versenyzők sem viselkednek így. "Ez a legviccessebb az egészben. Amikor a (Forma Renault) 2.0-ban és a GP3-ban versenyeztem, nem éreztem magam óvodában felnőttek között" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!