Társoldalunk:

Egy F1-es eligazítás tiszta óvoda

2016.11.11. 16:26

Danyiil Kvjat a versenyzői megbeszéléseken néha úgy érzi magát, mintha az óvodában lenne, ráadásul az alacsonyabb kategóriákban, fiatalabb versenyzők között nem tapasztalt ilyet.

Danyiil Kvjat nem rajong az értekezletekért. A Toro Rosso pilótája a versenyzői eligazításokon, amelyeken az adott hétvégére vonatkozó speciális szabályokat ismertetik, néha úgy érzi magát, mintha óvodában lenne, ezért szeretné, ha Charlie Whiting versenyigazgató átalakítaná a nagydíjak egyik állandó, pénteki programjának menetét.

Szívesebben beszélek szemtől szemben Charlie-val (az ötleteimről), mert a megbeszélések és az eligazítások néha olyanok, mintha óvodában lennénk  

- jelentette ki. - Ebben nem akarok részt venni, hogy őszinte legyek. Vannak hasznos észrevételeim, amiket ismertetek majd, aztán meglátjuk, tetszenek-e valakinek."

Kvjat szerint nem elég hatékonyak a versenyzői eligazításokForrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

"Úgy vélem, nyugodtabbnak kellene lennie az eligazításoknak. Amikor valaki kiabálni kezd, más ráordít, és vannak olyanok, akiknek egyszerűen be nem áll a szájuk. Emiatt időnként őrjítően elhúzódnak az értekezletek, indokolatlanul, ugyanis néhányan egyszerűen csak beszélni akarnak."

"Szerintem Charlie-nak át kellene szerveznie a rendszert. Egyesével összegyűjthetné a pilóták véleményét, aztán eldőlne, így mi sül ki belőlük."

Kvjat azt mondta, az alacsonyabb kategóriákban az elvileg éretlenebb versenyzők sem viselkednek így. "Ez a legviccessebb az egészben. Amikor a (Forma Renault) 2.0-ban és a GP3-ban versenyeztem, nem éreztem magam óvodában felnőttek között" - nyilatkozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!