Társoldalunk:
Hírlevél

Trumppal viccelődtek, bukták az F1-es szponzorációt

2016.11.10. 11:02

Sergio Péreznek nem tetszett, hogy egyik szponzora az új elnökre utalva gúnyolódott a mexikóiakon, rögtön fel is bontotta velük a szerződést.

Donald Trump választási győzelmének meglett az első – igaz, csak közvetett – következménye a Forma-1-ben is: a Force India pilótája, Sergio Pérez azonnali hatállyal felbont egy szponzori szerződést, miután Hawkers nevű támogatója humorosnak szánt hirdetést tett közzé, viccet űzve a mexikóiakból.

A napszemüveget forgalmazó vállalat egy Twitter-bejegyzésben azzal ajánlotta a mexikóiak figyelmébe a termékeit, hogy

tegyétek fel ezeket a szemüvegeket, hogy ne lássák a könnyeiteket a fal építése közben”.

A cég ezzel a januárban hivatalba lépő amerikai elnök szándékára utalt, aki kampánya során megígérte, hogy az illegális bevándorlás megfékezése érdekében falat építtet a mexikói határra.

Pérez hátat fordít a szponzoránakForrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

A mexikói versenyzőnek nem volt ínyére a poén. "Ez borzasztó megjegyzés volt. Ma megszakítom a kapcsolatom a Hawkers-szel – reagált csütörtökön. – Nem hagyom, hogy bárki a hazámon gúnyolódjon."

A Motorsport.com azt írja, a vállalat, amely a Los Angeles Lakersnek is hivatalos szponzora, csupán néhány hete lépett be Pérez támogatói közé. Az együttműködés keretében piacra dobtak egy új, a versenyző nevével fémjelzett kollekciót is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!