Visszatér az Auditól a Sauberhez korábbi főtervezője

Forma-1, Német Nagydíj, Felipe Nasr, Sauber
Brazilian F1 driver Felipe Nasr of Sauber F1 in action during the first free training at the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 29 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31.07.2016. PHOTO: WOLFRAM KASTL/DPA
Vágólapra másolva!
Jorg Zander tíz éve főtervezőként dolgozott először a csapatnál, amely akkor a BMW irányítása alatt állt, és úgy hírlik, jövőre a technikai igazgatójuk lesz. Ezt az teheti lehetővé, hogy az Audi kiszáll a WEC-ből.

Az Autosport információi szerint a Sauber a következő évtől Jörg Zanderrel tölti be a szezon eleje óta gazdátlan technikai igazgatói posztját. A svájci istálló fennállása egyik leggyengébb szezonjának végéhez közelít – még pontot sem szerzett –, és hónapokkal ezelőtt a jövője is nagyon bizonytalannak tűnt, de nyáron új tulajdonosa lett.

Zander leigazolása újabb jele lehet annak, hogy kifelé tartanak a gödörből.

A csapat már időben tudja utalni az alkalmazottak bérét, és fejlesztéseket is képes készíteni az autóhoz. Nemrég Ruth Buscombe lett a főstratégájuk, az aerodinamikai részleg élére Nicolas Hennel de Beaupreau-t nevezték ki, és megszerezték Xevi Pujolart is.

A Sauber folytatja a tisztújítást Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Wolfram Kastl

Az 52 éves Zander rutinos róka a Forma-1-ben, dolgozott korábban a Toyotánál, a Williamsnél, a BMW-nél, valamint a Mercedes elődjénél, a BAR/Honda/Brawn GP néven futó istállónál, mielőtt 2009 nyarán távozott a vb-címet nyerő gárdától.

Eddig az volt az utolsó szezonja az F1-ben. Utána saját mérnöki vállalkozást alapított, majd 2015-ben csatlakozott az Audi sportprogramjához technikai igazgatóként. Innen azért távozik, mert a vállalat bejelentette: a jövő évtől nem indulnak a hosszútávú sportautó-világbajnokságban, a WEC-ben, inkább a Forma-E-re koncentrálnak.

Zander tíz évvel ezelőtt főtervezőként csatlakozott először a Sauberhez, melyet akkor vett át a BMW.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!