Vágólapra másolva!
A fiatal versenyző is úgy érzi, hogy megérdemelte a szerződést, bár egyelőre nem tudja elhallgattatni a fanyalgókat. A Kanadai Nagydíj jövőjét talán épp a Williams döntése biztosíthatja be.

A Williams a várakozásoknak megfelelően a 18 éves Lance Strollt választotta Valtteri Bottas csapattársának a 2017-es szezonra, a visszavonuló Felipe Massa utódjául. A kanadai fiatalnak dúsgazdag édesapja jóvoltából sosem kellett az anyagi támogatás hiánya miatt aggódnia, de úgy érzi, tehetsége alapján is kiérdemelte a versenyzői állást.

"Mindenkinek megvan a véleménye, ezen nem tudok változtatni. Gazdag családban nőttem fel, ezt nem tagadhatom le. Ugyanakkor hiszem, hogy megérdemeltem a helyemet az F1-ben, mert az összes együléses bajnokságot megnyertem, amelyikben elindultam - jelentette ki. - Az FIA új feltételeket vezetett be a szuperlicensz megszerzéséhez, így az emberek már nem vásárolhatják be magukat csak úgy az F1-be, ehhez bizonyítaniuk kell, győzniük kell az alacsonyabb kategóriákban."

A Williamsnél azt állítják, nem a pénzte miatt választották Lance Strollt Forrás: Lance Stroll honlapja

"Nem tudom megmondani, mikor leszek képes igazolni, hogy nem csupán a pénzem miatt kerültem be, mert ez rengeteg tényezőtől függ."

Stroll érvelését alátámasztja, hogy idén a rangos F3 Euro bajnokságot úgy nyerte meg, hogy a harminc futamból tizennégyen győzött, igaz, a mezőny talán nem volt annyira erős, mint két éve, Esteban Ocon sikerének idején.

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams is azt állítja: az újonc szerződtetésében nem volt szerepe annak, hogy sok támogatót tud hozni.

"Le akarom szögezni: a Williamsnek szilárd meggyőződése, hogy a versenyzői kiválasztását nem befolyásolják a pénzügyi szempontok. Ez most is így történt. A pénz nem hat ki a versenyző egyéni teljesítményére – valaki vagy tehetséges, vagy nem " - mondta.

"Lance bizonyította, hogy tehetséges. Jövőre el kell végeznie a feladatait, és el is fogja, hogy eloszlasson minden félreértést."

Ez jó hír lehet Montrealnak

Stroll az első kanadai versenyző lesz a Forma-1-ben Jacques Villeneuve óta.

A montreali futam szervezői remélik, hogy a jelenléte mind a pálya jövőjére, mind a helyszíni érdeklődésre pozitív hatással lesz,

ugyanis a népszerű Kanadai Nagydíj csak feltételesen szerepel a 2017-es versenynaptárban, mivel egyelőre nem végezték el a szükséges felújításokat.

"Bízom benne, hogy a következő napokban magunk mögött hagyjuk a bizonytalanságot a jövő évi versennyel kapcsolatban, és elkezdhetjük reklámozni az eseményt. Talán ez a bejelentés lesz a döntő tényező" - mondta Francois Dumontier, a Kanadai Nagydíj főnöke a Motorsport.com-nak.

"Idefelé (a Williams gyárába) jövet azon gondolkodtam a taxiban, hogy ez történelmi pillanat számunkra. Jövőre lesz ötven éve, hogy megrendezték az első Kanadai Nagydíjat, és kaptunk egy ajándékot - tette hozzá. - A szurkolóknak nem kell tovább várniuk egy kanadai pilótára, izgatott vagyok emiatt. Biztos vagyok benne, hogy támogatni fogják Lance-t az első F1-es évében. Ráadásul épphogy 18 éves lett, így fiatalabb nézőket is bevonzhat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!