Vágólapra másolva!
Interlagosban a Mercedes és a Ferrari versenyzői hasonlóan gazdálkodhatnak velük, de Ricciardo és Verstappen viszont eggyel több szettet használhat a közepes keverékből.

A másfél hét múlva következő Brazil Nagydíjra a paletta három legkeményebb keverékéből állíthatták össze tizenhárom gumiszettjüket a versenyzők, de a Pirelli ezúttal nagyon hasonló listát kapott mindenkitől. A kemény típusból nem meglepő módon alig rendeltek, ebből mindenki csak egy garnitúrát fog kapni, kivéve Kimi Räikkönent, Esteban Gutiérrezt, valamint a Force India párosát, akik kettőt.

A versenyzők gumiválasztása Interlagosra Forrás: Pirelli

Räikkönen és Gutiérrez cserébe a közepes keverékből használhat eggyel kevesebbet, mint a csapattársuk. A tapadós lágy abroncsokból jellemzően 7-9 szettje lesz a versenyzőknek.

Ami az élmezőnyt illeti, a Ferrari és a Mercedes kvázi egyformán taktikázhat – Räikkönennek és Sebastian Vettelnek vélhetően csak az edzésprogramját érinti előzetesen a különbség –, míg a Red Bull versenyzői 7/5/1 leosztásban kértek a három gumikeverékből. Az ő esetükben tehát nagyobb annak a valószínűsége, hogy kiforralnak valamilyen cselt, és az előző versenyekhez hasonlóan esetleg alternatív taktikával próbálkoznak.

A Brazil Nagydíj helyszínén, az interlagosi pályán a lassú kanyarok dominálnak, és a hátsó gumik vannak kitéve nagyobb terhelésnek, azok közül is a jobb oldali.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!