Vágólapra másolva!
Nem hiszi, hogy előnyhöz jutott volna az első kanyar levágásával, sőt, az ottani hibájával a maradék világbajnoki esélyeit is kockára tehette volna. Rosberg is aggódott autójának állapota miatt a Verstappennel történt koccanás után.

Látszólag simán aratott idén is kettős győzelmet a Mercedes Mexikóban, de az 1-2 mögött visszafojtott aggodalmak lapultak. Lewis Hamilton azt mondta, hogy nagyon megnehezítette saját dolgát a rajt után, amikor egy hatalmas fékezés eredményeként leszaladt a fűre az első kanyarkombinációban.

Szerinte ezzel nemhogy előnyhöz jutott volna, hanem a célba érést kockáztatta. "Eszembe sem jutott, hogy mire gondolhatnak a sportfelügyelők, annyira aggódtam a vibráció miatt - árulta el a Sky Sportsnak. - Az egyik kereket annyira szétfékeztem, hogy az első 17 körben az agyam is rázkódott. Aggódtam a futómű miatt is."

A kellemetlen események láncolata még a rajt előtt kezdődött. "A felvezető körön megüvegesedett a jobb első fékem. A bal oldali hőmérséklete 500 fok volt, a jobb viszont csak 200-250. Az első kanyar felé menet hirtelen feléledt a jobb első fék, és blokkoltam, mivel hatalmas tempóval érkeztem. Mázlim van, hogy nem repültem ki a falba" - mondta Hamilton, aki életben tartotta világbajnoki reményeit.

Hamilton megtette, amit megtehetett a vb-cím érdekében Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Manuel Velasquez

A címvédő bevallotta, hogy az egy héttel ezelőtti austini versenyhez hasonlóan most is aggódva figyelte a motor minden egyes rezdülését – a Sky Sports úgy tudja, nem is alaptalanul, mert a kipufogógáz hőmérséklete nyugtalanítóan felszökött.

"A célegyenesben sokáig kell padlógázon állni, és csak reménykedtem, hogy a motor húzzon tovább. De ezen a hétvégén fantasztikusan ment a motor" - nyilatkozta Hamilton.

Rosberg is aggódott

Nico Rosberg egész hétvégén lassabbnak bizonyult csapattársánál, a futamon sem jelentett fenyegetést rá. Bár Daniel Ricciardo például büntetné Hamiltont a rajt utáni kanyarlevágásért, a német nem látott kivetnivalót benne.

"Elsőként érkezett a kanyarba, elsőként hagyta el, úgyhogy rendben volt - mondta. - Lewis gyorsabb volt, megérdemli a győzelmet. A 2. hely volt a legtöbb, amit elérhettem." Mindazonáltal ő sem érezte teljesen bombabiztosnak az autóját azután, hogy az első kanyarnál koccant Max Verstappennel.

Rosberg sokáig nem tudta lerázni Verstappent Forrás: AFP/Yuri Cortez

"Elég komoly ütést kapott az autó, azt hittem, hogy szét fog esni. Örülök, hogy egyben maradt. (Verstappen) blokkolta a kerekeit, levezetett az útról, egyértelműen túllőtt a célon. De sikerült előtte maradnom" - mondta Rosberg, akinek elég megismételnie ezt az eredményt a maradék két versenyen, hogy megszerezze F1-es pályafutása első világbajnoki címét. Ha Brazíliában győz, már be is biztosítaná.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!