Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Rosberg lemásolta a beállításokat

2016.10.29. 23:04

A világbajnoki címvédő nyugodtan várja a Mexikói Nagydíjat, még a rajttól sem tart. Nico Rosberghez hasonlóan meggyőződése, hogy a Mercedes a helyes stratégiát választotta.

Bár a Q3-as formáját a hétvégi legrosszabb teljesítményének ítélte, Lewis Hamilton megszerezte idei 10. pole pozícióját, így a vasárnapi Mexikói Nagydíjat az élről kezdheti meg csapattársa, Nico Rosberg mellől. Sokáig úgy tűnt, hogy Hamilton szempontjából még kedvezőbb lehet az eredmény, mert Rosberg csak az utolsó pillanatban tudott felkapaszkodni a 2. helyre.

„Nem tudom” – felelte a háromszoros világbajnok, amikor a Sky Sports riportere arról kérdezte, hogy Rosberg megtörik-e a világbajnoki cím esélyének terhe alatt.

Hamilton eddig a hétvégén utcahosszal vezet Rosberg előttForrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

„Szokatlanul alakult a hétvége, mert ő végig szenvedett, bár nyilvánvalóan összeszedte magát a végére. Elégedetlen volt az autója beállításával, és most egyformát használunk, így tudta összerántani az autóját, és jól szerepelni az utolsó Q3-as körében.”

Csapattársak között nem szokatlan, hogy az egyik átveszi a másik beállításait – Max Verstappen is gyakran kölcsönöz Daniel Ricciardótól -, de az ilyen helyzetek mindig azt sugallják, hogy az adott pályán az egyik pilóta otthonosabban mozog a másiknál. Hamilton azt mondta, nem tudja mitől, de nagyon nyugodt, erősnek érzi az autóját, a csapat folyamatait, és élvezetesnek tartja a vezetést.

Nyernie kell, a többi nem rajta múlikForrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

„Lesz, ami lesz, eddig hoztam az eredményeket a hétvégén, és holnap is ezt kell folytatnom – nyilatkozta, és hozzátette, az idén gyakran elrontott rajt miatt sem aggódik, mert „a hétvégén pozitív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban, és arra készülök, hogy holnap is működni fog.”

A két Mercedes mögött a két Red Bull állhat fel a második rajtsorba, ők azonban nem a lágy, hanem a könnyebben melegedő szuperlágy gumikon kezdik a futamot. Hamilton és Rosberg egyetértett abban, hogy a Mercedes szempontjából előnyös a tartósabb abroncsot választani.

„Jó lesz rajtolni a szuperlággyal, de elég gyorsan szétesnek, úgyhogy a stratégia terén mindenképpen hátrányosak. Szerintem a mi választásunk a helyes” – magyarázta, de elismerte, hogy a Red Bullok szereplésére oda kell figyelniük. Ez különösen számára fontos, mert, ha Rosberg megtartja a 2. helyet, újabb lépést tesz a világbajnoki cím felé, de ez a hétvége eddigi összképe alapján nem garantált.

„Kicsit tovább tartott megtalálni a ritmust. Az időmérő végén már nagyon tetszett az autó viselkedése, és sikerült összehoznom egy jó kört, de Lewis így is gyorsabb volt egy kicsivel. Nem örülök, hogy lemaradtam a pole pozícióról, de itt a 2. hely sem olyan rossz. Nagyon hosszú az út az 1-es kanyarig, és az idén már többször is láthattuk, hogy a pole nem olyan fontos.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!