Társoldalunk:
Hírlevél

A McLarennek előnyére válhat, hogy elvérzett a Q2-ben

2016.10.29. 21:56

Alonso és Button is örül, hogy szabadon választhatnak gumit a rajthoz, plusz bónuszként mindketten a pálya tiszta oldaláról indulhatnak. Button egyenesen hátrányosnak tartaná, ha bejutottak volna a Q3-ba, de ott utolsóként végeznek.

Bejött Fernando Alonso jóslata, a McLaren nem élte meg az időmérő utolsó felvonását Mexikóban. A spanyol a Q2-ben 113 ezreddel végzett az utolsó továbbjutó, Carlos Sainz mögött, míg Jenson Button 2-vel mögül, a 13. pozícióból indulhat majd a futamon.

A versenyzők ennek dacára majdhogynem vígan értékelték az eredményt, ugyanis valószínűleg jobban jártak így, mintha bejutottak volna a Q3-ba, de ott csak sereghajtóként zárnak.

"Számunkra az lehetett volna a legjobb forgatókönyv, ha a 11. és a 12. helyet szerezzük meg - mondta Button. - A 9. és a 10. nem lett volna annyira jó, mert szívás a szuperlágy gumin rajtolni, így viszont nekünk lehet jobb stratégiánk holnapra." A rajtrács tiszta oldala miatt a 13. helynek jobban örül, mintha 12. lett volna – onnan a Force India pilótája, Sergio Pérez fog nekivágni a távnak.

Alonso ezúttal nem tudta bevinni a McLarent a Q3-baForrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A McLaren továbbjutásához szuperlágy gumik bevetésére lett volna szükség, amivel viszont meg lett volna kötve a pilóták keze a stratégia terén. A piros csíkos abroncsok egyelőre rövid életűek, és Buttont meglepné, ha Alonsótól hátrafelé sokan választanák a rajthoz őket.

A spanyol versenyző sem búsult az eredmény miatt. "A tiszta oldalon található a 11. kocka, ráadásul szabadon választhatunk gumit a rajthoz - értékelt. - Sok minden a kezünkre játszott."Ez volt a legjobb pozíció, amiről álmodhattunk."

Alonso ugyanakkor nem tagadta: miután néhány versennyel ezelőtt előkelőbb helyekért is harcolhattak, nem örömteli számára, hogy most ezzel a pozícióval kell megelégednie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!