Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo: A verseny végéig gyenge lesz a tapadás

2016.10.29. 00:35

A Red Bull versenyzője arra számított, hogy tavaly óta javult a mexikói pálya állapota, de csalódnia kellett. Az autójuk balansza még nem az igazi, de Verstappen e téren is előre tudott lépni.

Egy körön lassabbnak bizonyultak a Red Bullok a nagy rivális Ferrariknál és a Mercedeseknél is a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén. Ez azt sugallja, hogy a rövid etapokon még javítaniuk kell a teljesítményen, a versenytempó terén viszont úgy vélik, jobb helyzetben vannak. Gyorsabb pilótájuk, Daniel Ricciardót kellemetlen meglepetés is érte a mexikói visszatérés alkalmával.

„A szuperlágy gumik, nos, azok nem a legalkalmasabbak a hosszabb etapokra, nem bírják sokáig – foglalta össze a négyszeres futamgyőztes.  – Nem tudom, a többieknél mennyire vált be, de szerintem mindenkinek voltak gondjai vele. Érdekes lesz, a holnapi időmérőn is nagy keveredést láthatunk majd.”

A közepes gumik beváltak a Red BullokonForrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo elárulta, arra számított, hogy jobb lesz a tapadás, miután nemrég a hosszútávú sportautó-világbajnokság (FIA WEC) mezőnye is versenyzett a pályán, és tavaly óta több kategória is megfordult a mexikóvárosi aszfaltcsíkon. Csalódnia kellett.

A pálya eléggé csúszós, talán több időre van szükség. Vasárnap, a futam második felében már jobb lehet, de végig küzdeni fogunk a balansszal, próbáljuk hozzászokni a pálya csúszós szakaszához. Szerintem ma előre léptünk, de maradt még benne, dolgoznunk kell még az autón.”

Verstappen hátrányba került, de a nagyját behoztaForrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Az ausztrál pilótának nem akadt problémája a pénteki nap során, és bár az autó teljesítményével még nem elégedett, pozitívan értékelte, hogy sok kört megtettek. Max Verstappen viszont a partvonalnál töltötte a délelőtt jelentős részét, miután fékjei túlmelegedtek, és meghibásodtak. Ő azonban úgy vélte, így is sokat be tudott hozni az elvesztett időből, és végül a hosszabb etapok eredményével elégedett volt. Különösen a közepes gumik váltak be számára.

A versenytempónk nagyon jó, a rövidebb távokkal kell valamit kezdenünk.”

„Miután majdnem az egész első edzést kihagytam, folytattam a munkát az autón, és a hosszú etap előtt végre beletaláltam a beállításokba.”

A fékek elszabadultak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak elárulta, Verstappen autóján a fékek „elszabadultak, és kárt tettek egy kábelkötegben, amit elég sokáig tartott megjavítani.” Horner és Verstappen is úgy vélte, hogy a meghibásodás a levezető körön történt, de a bokszkiállás során vált láthatóvá, ekkor sérültek meg a kábelek is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!