Ricciardo: A verseny végéig gyenge lesz a tapadás

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2016 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20161028-01415 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzője arra számított, hogy tavaly óta javult a mexikói pálya állapota, de csalódnia kellett. Az autójuk balansza még nem az igazi, de Verstappen e téren is előre tudott lépni.

Egy körön lassabbnak bizonyultak a Red Bullok a nagy rivális Ferrariknál és a Mercedeseknél is a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén. Ez azt sugallja, hogy a rövid etapokon még javítaniuk kell a teljesítményen, a versenytempó terén viszont úgy vélik, jobb helyzetben vannak. Gyorsabb pilótájuk, Daniel Ricciardót kellemetlen meglepetés is érte a mexikói visszatérés alkalmával.

„A szuperlágy gumik, nos, azok nem a legalkalmasabbak a hosszabb etapokra, nem bírják sokáig – foglalta össze a négyszeres futamgyőztes. – Nem tudom, a többieknél mennyire vált be, de szerintem mindenkinek voltak gondjai vele. Érdekes lesz, a holnapi időmérőn is nagy keveredést láthatunk majd.”

A közepes gumik beváltak a Red Bullokon Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo elárulta, arra számított, hogy jobb lesz a tapadás, miután nemrég a hosszútávú sportautó-világbajnokság (FIA WEC) mezőnye is versenyzett a pályán, és tavaly óta több kategória is megfordult a mexikóvárosi aszfaltcsíkon. Csalódnia kellett.

Vasárnap, a futam második felében már jobb lehet, de végig küzdeni fogunk a balansszal, próbáljuk hozzászokni a pálya csúszós szakaszához. Szerintem ma előre léptünk, de maradt még benne, dolgoznunk kell még az autón.”

Verstappen hátrányba került, de a nagyját behozta Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Az ausztrál pilótának nem akadt problémája a pénteki nap során, és bár az autó teljesítményével még nem elégedett, pozitívan értékelte, hogy sok kört megtettek. Max Verstappen viszont a partvonalnál töltötte a délelőtt jelentős részét, miután fékjei túlmelegedtek, és meghibásodtak. Ő azonban úgy vélte, így is sokat be tudott hozni az elvesztett időből, és végül a hosszabb etapok eredményével elégedett volt. Különösen a közepes gumik váltak be számára.

„Miután majdnem az egész első edzést kihagytam, folytattam a munkát az autón, és a hosszú etap előtt végre beletaláltam a beállításokba.”

A fékek elszabadultak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak elárulta, Verstappen autóján a fékek „elszabadultak, és kárt tettek egy kábelkötegben, amit elég sokáig tartott megjavítani.” Horner és Verstappen is úgy vélte, hogy a meghibásodás a levezető körön történt, de a bokszkiállás során vált láthatóvá, ekkor sérültek meg a kábelek is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!