Hamilton abban bízhat, hogy Rosberg alatt is megáll a Mercedes

Forma-1, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Japán Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2016, Grand Prix of Japan, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas Formula One Team), #6 Nico Rosberg (GER, Mercedes AMG Petronas Formula One Team),
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő szerint nem rajta múlik, hogy a maradék három futamon vissza tud-e térni a pontverseny élére. A Red Bullnál is úgy látják, hogy Nico Rosberg csak elbukni tudja a címet.

Bár matematikailag akár már a hétvégén eldőlhet az F1-es világbajnoki cím sorsa, Lewis Hamilton várhatóan az utolsó pillanatig életben tartja majd reményét az idei pontverseny megnyerésére. Nico Rosberg 26 pont előnnyel vezet, és ha mindhárom futamon egy hellyel Hamilton mögött ér célba, akkor is megnyeri a világbajnokságot.

„Eddig a megbízhatóság 100 százalékos volt az ő oldalán, de néha előfordul, hogy ez az egész szezon során így marad. Vajon ez lesz a helyzet Nico autójával is? – tette fel a kérdést Hamilton. – Ezt csak az idő árulja majd el. Ezzel kapcsolatban nem tehetek semmit. Én csak a saját autómmal foglalkozom, és remélem, hogy az utolsó három futamon tökéletes lesz a megbízhatóság. Az nagy megkönnyebbülés lenne. Megpróbálom kihasználni a lehetőséget úgy, ahogy eddig is tettem.”

A győzelem önmagában nem elég Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Hamilton 2014-ben hátrányból felállva lett világbajnok, tavaly elsöprő győzelmet ért el, és már az USA Nagydíjon bebiztosította címét. 2008-ban vérfagyasztó pillanatokat élt át, mivel az utolsó néhány száz méteren dőlt el, hogy életében először F1-es világbajnok lesz, 2007-ben viszont hiába állt sokáig a pontverseny élén, végül lemaradt a bajnoki címről.

„Pontosan ez jár a fejemben, szorgalmasan próbálok úgy dolgozni, ahogy a múlt hétvégén tettem, és komolyan elhiszem, hogy képes vagyok a sikerre. Azzal már nem tudok mit kezdeni, ami eddig történt. Az már elmúlt. Csak azzal foglalkozhatok, hogy amikor vége a szezonnak, tudjam, én mindent megtettem.”

Miközben Hamilton még nem tett le a végső sikerről, a Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem nagyon fogadna honfitársa győzelmére.

„Ezt Rosberg már csak elbukni tudja, nem igaz? – tette fel a kérdést. – Ha mindhárom versenyen a 2. helyen végez, akkor Lewis kifut az időből. Viszont bármi megtörténhet. Egy defekt vagy kiesés, miközben Lewis nyer, és rögtön csak 1 pont lesz közöttük – tette hozzá. – Lewis helyzete egyszerű, olyan, mintha zsinórban három FA Kupa döntőt kellene játszania. Mindhárom futamot meg kell nyernie, az viszont már nem rajta múlik, hogy mi történik a másik autóval.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!