Akár Vettel vagy Räikkönen szemszögéből is nézhetünk majd F1-et

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Belga Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2016, Grand Prix of Belgium, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari),
Vágólapra másolva!
Jelentős fejlesztéseket tesztelnek az F1-es mobilapplikációk új változatában. Ez lehet a sport új tulajdonosainak első nagy húzása.

A múlt hétvégi USA Nagydíjon több újságíró is kipróbálhatta az F1-es mobilapplikációk új, egyelőre béta tesztelés alatt álló változatát. Ennek legerősebb újítása, hogy a felhasználó kiválaszthatja a kedvenc versenyzőjét, akinek fedélzeti kamerájából, valós időben követheti az eseményeket, függetlenül az aktuális tévés közvetítésben látható képektől.

Az újítás nem ígérkezik korszakalkotónak, de az F1 kissé elmaradott digitális szolgáltatásai között mindenképpen nagy újításnak ígérkezik, hiszen a ’70-es évek végétől megismert, tévés közvetítésen alapuló formátum után végre a néző kezébe adják a választást, így az app felhasználói gyakorlatilag tényleg azt néznek majd a versenyen, ami és aki a legjobban érdekli őket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fejlesztés miként viszonyul majd az aktuális tévés szerződésekhez, tehát a funkció elérhető lesz-e minden országban, és ha igen, akkor mennyibe kerül majd az előfizetés a szolgáltatásra. Az F1 Broadcasting blog szerint

nem lesz korlátozás a választható autók számában.

A fejlesztés a Liberty Media Corporation első komolyabb lépése lehet, miután a Szingapúri Nagydíj előtt megkezdték az F1 felvásárlását. A sport új elnöke, Chase Carey pont a digitális tartalom üzlet fejlesztését ígérte, mert e téren Bernie Ecclestone az elmúlt évtized folyamán nem tudott mérhető előrelépést tenni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!