Vágólapra másolva!
Austinban is kísértette a malajziai kiesés emléke, és azt állítja, a motorja gyengébb volt Rosbergénél. Aki elismeri, hogy nem elégedett a 2. hellyel.

Lewis Hamilton látszólag zavartalan győzelmet aratott a vasárnapi USA Nagydíjon, pályafutása során az 50.-et, mégsem volt nyugodt az útja a dobogó teteje felé, mert attól félt, megint elfüstöl a motorja, mint Szepangban.

„Ez volt életem leghosszabb délutánja. Nem tudtam, az autóm kibírja-e a végéig. A verseny alatt emiatt aggódtam a legjobban – mondta.

Hamiltont, aki csak pár körre, Sebastian Vettel későre halasztott első kerékcseréjéig vesztette el a vezetést, mindössze 4,5 másodperccel a csapattársa előtt intették le. Pedig a különbség korábban volt közöttük 17 másodperc is, mert Daniel Ricciardo a rajtnál megelőzte Nico Rosberget.

Hamilton ötödször nyert az USÁ-ban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

Bár ezt a Mercedes nem erősítette meg, Hamilton azt állította, miután szombatra virradóra elővigyázatosságból kicserélték a befecskendezőrendszert a motorjában, az kicsit vesztett a teljesítményéből, ami a versenytávon pár másodpercet ért Rosberghez képest. „A megbízhatatlanságról, amely a jelek szerint csak engem érint, nem tudtam elfeledkezni.

– jelentette ki.

Noha az sem feltétlenül lesz elég a világbajnoki győzelméhez, ha a hátralévő három futamot megnyeri, Hamilton hozzátette, hogy nem tehet mást, „egyszerűen a lehető legszebb munkát kell végeznem, amennyire a képességeimből telik. Azt úgysem befolyásolhatom, ami mögöttem van, értelmetlen reménykedni bármiben. Olyan hétvégékre van szükségem, mint ez is volt."

Rosberg, aki a rajtnál hátraesett a 3. helyre, Daniel Ricciardo mögé, annak köszönhetően tornázta vissza magát a dobogó középső fokára, hogy a Max Verstappen kiesése miatt elrendelt Virtuális Safety Car-fázis közben cserélhetett másodszor kereket. Ugyanakkor már előzőleg jó úton haladt a 2. hely felé, mert a második etapban a közepes keverékű gumikon is olyan tempót diktált, mint az ellenfelei a lágyakon.

Noha a maradék három versenyen elég lenne számára két 2. és egy 3. hely első vb-címének megszerzéséhez, továbbra is azt ígéri, mindig a győzelemre hajt majd.

„Meg akartam nyerni az USA Nagydíjat is, ami nem sikerült, úgyhogy természetesen nem repesek az örömtől – mondta. – Lewis nagyszerű munkát végzett, ez a hétvége az övé volt. Az időmérőn szépen teljesített, jól elkapta a rajtot, és versenyen végig jól vezetett."

„Nem tehettem ellene semmit, pedig én is remekül éreztem magam a pályán. A végén nagyon gyors voltam, nyomtam a gázt, mint egy őrült, hogy megpróbáljak felzárkózni hozzá, és gyakoroljak rá egy kis nyomást, de ez sem volt elég."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!