Eldőlhetett Bottas sorsa is az F1-ben

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, Kanadai Nagydíj, Chandon pezsgő, pezsgőlocsolás
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Sunday 12 June 2016. Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, 3rd Position, sprays Champagne on the podium. Photo: Steven Tee/Williams ref: Digital Image _H7I6006
Vágólapra másolva!
Újabb csapatok 2017-es pilótafelállása dőlt el az USA Nagydíj hétvégéjén. A legvalószínűbb forgatókönyv valósulhat meg a Williamsnél is, a Saubernél viszont nagy változásokra készülnek.

Valtteri Bottas a 2017-es szezont is a Williams csapat színeiben tölti, a csapattársa pedig az F3 Európa-bajnokság győztese, Lance Stroll lesz, értesült a BBC. Elsősorban Bottas sorsa kérdéses, Stroll szerződtetését valószínűleg csak azért nem jelentették még be, mert még nem töltötte be 18. életévét, a csapat főszponzora pedig egy alkoholos italokat gyártó vállalat.

A Williams nem kommentálta az értesülést, de a BBC úgy tudja, hogy a hétvégén zajló Mexikói Nagydíj során várható a hivatalos megerősítés. Stroll az USA Nagydíj alatt folytatta a tesztelést a 2014-es Williams volánja mögött, a felségjelzés nélküli autó ezúttal Monzában tűnt fel.

Bottas győzelme még várat magára Forrás: Williams F1

Megszilárdult Danyiil Kvjat helyzete is a Toro Rossónál: bár Nico Hülkenberg távozása után állítólag felmerült a neve a Force Indiánál is, a faenzai istálló bejelentette, hogy megtartják a Red Bulltól szűk fél éve menesztett orosz pilótát, aki így Carlos Sainz csapattársaként folytathatja a versenyzést.

Kvjat jövő évi esélyeit javítja, hogy a Toro Rosso az elavult, tavalyi Ferrari motorokról visszatér a Renault-hoz,

a levetett olasz erőforrásokat pedig a Sauber örökli meg. Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy Felipe Nasr ezért Hülkenberg helyére, a Force Indiához menekül, mivel a svájci istállónak egyébként is más tervei lehetnek pilótafronton. A Motorsport.com olasz kiadása arról számolt be, hogy a

Sauber új tulajdonosai 2018-tól két évig megállapodást kötnek a Hondával, de nem csak az erőforrások használatára vonatkozóan, hanem japán pilóták versenyeztetése céljából is.

Az autógyártó támogatását élvező Nobuharu Matszusita a GP2-ben nem tartozik a szűken vett élmezőnybe, a McLaren ülésére esélytelen, és a GP3-ban vitézkedő Nirei Fukuzumi sem szerepel a wokingi csapat listáján, így a Saubernél köthetnek ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!