Társoldalunk:

Wolff nem haragszik Brawn vádaskodása miatt

2016.10.22. 19:37

A brit az új könyvében kritizálta a Mercedes jelenlegi menedzsmentjét, de Toto Wolff szerint csak kiragadták a szavait a kontextusból. Ugyanúgy tiszteli Brawnt, mint eddig.

A Forma-1 történetének egyik legsikeresebb mérnöke, Ross Brawn könyvet írt a sportban eltöltött éveiről, és a Reuters néhány napja részleteket közölt a novemberben megjelenő műből. A közzétett mondatokból többek között az is kiderült, hogy miért hagyta el a Mercedest 2013-ban.

Brawn elárulta, nem tudott kiigazodni az istálló új kulcsembereinek, Toto Wolffnak és Niki Laudának a munkáján, és egy idő után nem is bízott meg bennük. Amikor pedig később a tudta nélkül szerződtették le a csapathoz Paddy Lowe-t, "kérdőre vontam Totót és Nikit, és egymást hibáztatták. Találkoztam velük, hogy tisztázzuk, mi történt, de mindketten a másikra mutogattak..."

Wolff nem neheztel BrawnraForrás: AFP/Andrej Isakovic

A Mercedest azóta zsinórban három konstruktőri bajnoki címhez segítő Wolff Austinban reagált Brawn kijelentéseire, és elmondta, nem neheztel korábbi kollégájára a leírtak miatt. "Olvastam az idézeteket, Rosszal pedig beszéltem. Kiderült, hogy néhány idézetet kiragadtak a kontextusból, és ezt el is fogadom" - nyilatkozta.

"Egy csapat átszervezése mindig nagyon nehéz és kényes időszak. Ráadásul miután Ross elhagyta az istállót, elkezdődött a sikersorozatunk, ez még nehezebb lehetett számára - folytatta az osztrák. "Emberként és mérnökként is nagyon tisztelem őt, ezen az említett idézetek sem változtatnak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!