Wolff nem haragszik Brawn vádaskodása miatt

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team's Executive Director Toto Wolff looks on ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama on April 3, 2016. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A brit az új könyvében kritizálta a Mercedes jelenlegi menedzsmentjét, de Toto Wolff szerint csak kiragadták a szavait a kontextusból. Ugyanúgy tiszteli Brawnt, mint eddig.

A Forma-1 történetének egyik legsikeresebb mérnöke, Ross Brawn könyvet írt a sportban eltöltött éveiről, és a Reuters néhány napja részleteket közölt a novemberben megjelenő műből. A közzétett mondatokból többek között az is kiderült, hogy miért hagyta el a Mercedest 2013-ban.

Brawn elárulta, nem tudott kiigazodni az istálló új kulcsembereinek, Toto Wolffnak és Niki Laudának a munkáján, és egy idő után nem is bízott meg bennük. Amikor pedig később a tudta nélkül szerződtették le a csapathoz Paddy Lowe-t, "kérdőre vontam Totót és Nikit, és egymást hibáztatták. Találkoztam velük, hogy tisztázzuk, mi történt, de mindketten a másikra mutogattak..."

Wolff nem neheztel Brawnra Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Mercedest azóta zsinórban három konstruktőri bajnoki címhez segítő Wolff Austinban reagált Brawn kijelentéseire, és elmondta, nem neheztel korábbi kollégájára a leírtak miatt. "Olvastam az idézeteket, Rosszal pedig beszéltem. Kiderült, hogy néhány idézetet kiragadtak a kontextusból, és ezt el is fogadom" - nyilatkozta.

"Egy csapat átszervezése mindig nagyon nehéz és kényes időszak. Ráadásul miután Ross elhagyta az istállót, elkezdődött a sikersorozatunk, ez még nehezebb lehetett számára - folytatta az osztrák. "Emberként és mérnökként is nagyon tisztelem őt, ezen az említett idézetek sem változtatnak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!