Társoldalunk:

Hamilton a katasztrofális fékbeállításai miatt kapott ki Rosbergtől

2016.10.22. 03:21

A Mercedes mindkét pilótája úgy gondolja, hogy az autójuk sokat javulhat az időmérőig, de Rosberg szerint a Red Bull tempóját sem szabad figyelmen kívül hagyni.

A Mercedes mindkét szabadedzést megnyerte az USA Nagydíj első napján, de a mérvadóbb délutáni edzésen kevésbé tűnt meggyőzőnek a fölényük, mint délelőtt. Nico Rosberg alig 2 tizeddel előzte meg Daniel Ricciardót, Lewis Hamilton pedig a 3. helyre szorult az ausztrál mögött. A brit ennek ellenére nem aggódik túlzottan, mert

tudja, mi okozta a délutáni küszködését.

"A második edzésen nem éreztem jól magam az autómban" - nyilatkozta. "A fékekkel volt baj, emiatt elég sok időt vesztettem. A délelőtti edzés után elvégeztünk néhány változtatást, ettől javult is az autóm, de később a fékek beállításain is módosítottunk, és ez katasztrofálisnak bizonyult."

Hamilton biztos benne, hogy a Mercedes szombaton sokkal többet ki tud majd hozni az autójából, ezért nem tulajdonít nagy jelentőséget a szombati eredményeknek. "Minden körömben túlkormányzottsággal küszködtem, de ezt holnapra ki tudjuk javítani. Még nagyon sok maradt bennünk, ha megoldjuk a fékeket érintő problémát, újra gyorsak lehetünk" - magyarázta a brit, aki délelőtt 3 tizeddel volt gyorsabb a csapattársánál, délután pedig ugyanennyivel kapott ki tőle.

Hamilton délután nem volt elégedett az autójávalForrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

A címvédő elismerte, hogy a pénteki köridők alapján a Red Bull veszélyt jelenthet rájuk, de bízik a Mercedes tempójában. "Ricciardo tényleg nagyon gyorsnak tűnik. Azt hiszem, mi holnap többet mutatunk a tempónkból, és tisztább képet kapunk az erősorrendről. Annyi azonban biztos, hogy nincsenek nagy hátrányban."

A szél is tényező lehet

Rosberg szerint várható volt, hogy a Red Bull Texasban is megközelíti a Mercedest. "Az elmúlt néhány versenyen is úgy tűnt, veszélyesek lehetnek ránk. Közel vannak hozzánk, ez ezen a hétvégén sincs másként."

A bajnokság éllovasa egyébként rámutatott, hogy a pénteki edzésen gyűjtött adatok kevésbé lehetnek értékesek, ha az előrejelzéseknek megfelelően szombaton megváltozik a szélirány. "180 fokkal volt változni a szélirány, érdekes lesz látni, ennek milyen hatásai lesznek - mondta. - Teljesen megváltozhat az autónk viselkedése, a mai tapasztalataink talán már semmit nem érnek holnap, és mindent elölről kell kezdenünk. Ez nagy kihívás lesz."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!