Ricciardo: Most nem vagyunk lassabbak a Mercedesnél

Forma-1, Daniel Ricciardo, USA Nagydíj, Red Bull
AUSTIN, TX - OCTOBER 21: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 21, 2016 in Austin, United States. Lars Baron/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ausztrál szerint a Red Bull a győzelemre is esélyes az USA Nagydíjon, az egyik legjobb pénteki edzésnapjukon vannak túl Austinban. Verstappen is bizakodik, de az egykörös tempóval még nem elégedett.

Daniel Ricciardo alig 2 tizeddel kapott ki Nico Rosbergtől az USA Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, és Lewis Hamiltont is megelőzve a 2. helyen végzett. Az ausztrál magabiztosan várja a hétvége hátralévő részét, szerinte a Red Bull győzelmet is megcélozhatja vasárnap.

"Szerintem ez volt az idei egyik legjobb péntekünk" - jelentette ki Ricciardo, aki délelőtt még csak a 7. helyen végzett.

Persze még csak péntek van, de mindig jó ilyen pozitívan kezdeni a hétvégét, legalább nem kell túl sokáig dolgoznunk ma éjjel. Egy kis finomhangolásra mindig szükség van, de különösebb problémáink nincsenek."

A Red Bull egy körön is a szokásosnál közelebb került a Mercedeshez, de Ricciardo úgy érzi, még van hová fejlődniük az időmérőig. "Kevés benzinnel is rendben volt a tempónk" - mondta. "Szerintem még maradt bennünk valamennyi, de ez valószínűleg a Mercedesre is igaz. A Ferrarihoz képest szerintem remek a tempónk, főleg a hosszú etapokat tekintve. Kiegyensúlyozott köröket futottunk, és folyamatosan faragtuk le a hátrányunkat."

Ricciardo a győzelmet célozza meg Austinban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

Verstappen is bizakodik

Max Verstappen 9 tizedes hátránnyal csak az 5. helyen végzett délután, de a Red Bull versenytempójával ő is elégedett volt. "A rövid etapom nem sikerült túl jól a második edzésen" - ismerte el. "Elég sok módosítást hajtottunk végre az autómon, de nem igazán váltak be, ezért újra változtatnunk kellett. Emiatt később tudtam nekivágni a hosszú etapomnak, de legalább tényleg jobb lett az autóm."

Ricciardóhoz hasonlóan Verstappen is úgy látta, hogy - a szuzukai hétvégével ellentétben -

a Red Bull Austinban gyorsabb a Ferrarinál.

"Az egyik Ferrari előttem haladt, és a hosszú etapokon egyre közelebb kerültem hozzá, ez mindenképpen pozitívum" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!