A Mercedes elbeszélgetett Hamiltonnal, de nem tanárbácsisan

Lewis Hamilton, Forma-1, Mercedes
AUSTIN, TX - OCTOBER 21: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP sits in his car in the garage during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 21, 2016 in Austin, United States. Lars Baron/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Wolff szerint Szuzukában látszott, mekkora a nyomás az F1 élversenyzőin, Hamilton is ezért keveredett több incidensbe. Az is kiderült, mi okozta a félreértést a Verstappen ellen benyújtott, majd visszavont óvás körül.

A két héttel ezelőtti Japán Nagydíj hajrájában Max Verstappen kemény védekezéssel tartotta meg a 2. helyét Lewis Hamilton előtt, s bár a sportfelügyelők nem indítottak vizsgálatot az agresszív manővere miatt, egy ideig mégis kérdéses volt, hogy mi lesz a hivatalos végeredmény. A Mercedes ugyanis óvást nyújtott be a holland ellen, majd másfél órával később mégis úgy döntöttek, hogy elfogadják az eredményt.

Eddig nem lehetett tudni, a Mercedes miért gondolta meg magát ilyen rövid időn belül, de Toto Wolff az USA Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján tiszta vizet öntött a pohárba. Mint kiderült, a csapatfőnök Niki Laudával együtt már nem is tartózkodott a pályán, amikor az óvást benyújtották. "Kommunikációs zavar történt - nyilatkozta Wolff, aki nem látta szabálytalannak Verstappen védekezését. - Amikor elhagytuk a pályát, annyit mondtam, hogy kemény manőver volt, de elvileg pont ilyeneket akarunk látni az F1-ben.

ezért úgy döntöttünk, nem lépünk közbe."

Hamilton az USA Nagydíjra már összeszedettebben érkezett meg Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

Wolff Laudával együtt el is indult a pályáról, hogy elérjék az Európába tartó repülőgépüket, de a csapat Szuzukában maradt tagjai számára nem volt egyértelmű, mit kell tenniük. "Véletlen egybeesés volt, hogy a csapatnak pont akkor kellett döntenie az óvásról, amikor felszállt a gépünk" - mondta az osztrák. "A felszállás után 30 perccel tudtunk újra kommunikálni, és úgy döntöttünk, visszavonjuk az óvást."

Túl nagy a nyomás Hamiltonon

Hamiltonnak nehéz hétvégéje volt Japánban - csütörtökön az újságírókkal keveredett vitába, vasárnap pedig az elrontott rajtja miatt a 8. helyről kellett visszakapaszkodnia, és tovább nőtt a hátránya a világbajnokságban. Wolff szerint a címvédőre nehezedő egyre nagyobb nyomás vezetett ahhoz, hogy

Hamilton a futam után a Twitteren "idiótának" nevezett valakit,

aki a Mercedes óvásáról adott hírt.

"Szerintem mindannyian alábecsüljük, mekkora nyomás van ezeken a srácokon" - mondta Wolff. "Néhány verseny van hátra az idényből, ilyenkor lehet mindent megnyerni vagy elbukni. Malajziában az élen állt, haladt a 25 pont felé, amikor felrobbant a motorja. Ezen nagyon nehezen tette túl magát. Hiába tűnt nyugodtnak kívülről, az ilyesmi sokáig emészti az embert. Talán a szuzukai hétvége is ezért volt nehezebb számára."

"Azóta néhányszor elbeszélgettünk erről, de főleg az került szóba, hogyan javíthatnánk a helyzeten. Nem úgy beszéltem vele, mintha a tanár bácsija lennék."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!