Társoldalunk:

Bottas hazai pályán nyomta le az amerikai rendőröket

2016.10.20. 21:44

A Williams pilótája jobb teljesítményt vár csapatától, és azt mondta, időbe telik még, mielőtt bejelentést tud tenni a jövőjével kapcsolatban.

Nehéz volt szóhoz jutni Lewis Hamilton mellett az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján, annyi kérdést szegeztek a háromszoros világbajnoknak az újságírók. Momentumok jutottak azonban Valtteri Bottasnak is, akit a jelen lévő ellenfeleihez hasonlóan arról is kérdeztek, hogy mi volt az eddigi legizgalmasabb élménye az USA Nagydíj jelenlegi helyszínén.

„A legmenőbb dolog, amit itt csináltam, tavaly volt, amikor Georgetownban meglátogattam a rendőrséget, és egy napot a helyi rendőrökkel töltöttem. Körbe vittek a munkahelyükön, vezettem rendőrautót is. Megdöntöttem a körrekordot a tesztpályájukon! Az elég mókás volt.”

Bottasnak szép emlék maradt a georgetowni rendőrőrsön tett látogatásForrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A humoros pillanatok előtt Bottast komolyabb témákról, a Williams jelenlegi formájáról, és az ő személyes jövőjéről is megkérdezték. Kijelentette, hogy „a Williams képes jobb szereplésre”, és két évvel ezelőtt sokkal jobban szerepeltek, így láthatóan nem képesek kihozni a legtöbbet magukból.

A csapat létesítményei elég jók ahhoz, hogy megküzdjünk a gyári istállókkal. Ennél jobbak is lehetünk, majd meglátjuk, sikerül-e. Az előző néhány futamon küszködtünk a nyers tempó terén, de nyilvánvalóan már a jövő évi autóra összpontosítunk.”

A Williams egyelőre nem jelentette be, hogy kik versenyeznek majd náluk, de nyílt titok, hogy Felipe Massa helyét Lance Stroll foglalja majd el. Bottas maradására is jó esély van, de a finn pilótáról úgy hírlik, hogy a Renault is csábítaná, hogy legyen Nico Hülkenberg csapattársa.

„Még várnunk kell, hogy megerősíthessük, mi is történik majd jövőre. Nagyon szép időszakot tölthettem eddig a csapattal, jó eredményeket értünk el, de úgy érzem, együtt többre is képesek lehetünk” – foglalta össze.

A Sky Sports viszont úgy értesült, hogy Bottas biztosan a csapatnál marad, és ezt november első hetében jelentik majd be.

„Talán az a helyzet, hogy mindkét félnek szüksége van a másikra. Már majdnem négy évet töltöttem itt, az év végén 77 teljesített futamom lesz, és nem bánnám, ha több is lenne – mondta Bottas a csatornának. – Valóban, trükkös évünk volt. Elismerjük, hogy a kezdő csomagunkból nem hoztuk ki a legtöbbet, de néha így sikerül. Előfordul, hogy az ember kudarcot vall, és akkor újra kell próbálni. Jövőre a Williamsnek pont jókor jönnek az új szabályok a felzárkózáshoz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!