Társoldalunk:

Hamilton férfiként viseli, ha Rosberg legyőzi őt

2016.10.20. 19:23

Szinte csak a világbajnoki címvédő kapott kérdéseket az USA Nagydíj hétvégéje előtt rendezett sajtótájékoztatón, a versenyzésről viszont alig esett szó. Rajongói kérdések is elhangzottak.

Kérdésekkel bombázták az újságírók Lewis Hamiltont, akit az FIA Japán után az USA-ban is meghívott a szokásos, csütörtök délutáni sajtótájékoztatóra. Hamilton két héttel ezelőtt kifogásolta, hogy ezek a rendezvények mindig ugyanúgy telnek, ezúttal már az irányított kérdések között is alig szólt valami a versenyzésről, és az újságírók is inkább más témákat feszegettek.

Hamilton „nagyon szerencsésnek” nevezte magát, hogy „teljesen új közönséghez” szólhatott az amerikai tévés sztár, Ellen DeGeneres műsorában, és már az elején szó esett a Call of Duty című lövöldözős videójátékban való szerepléséről is. „Minden télen játszom, úgyhogy amikor lehetőségem nyílt arra, hogy szerepeljek a játékban, rögtön megragadtam. Van egy barátom, aki eldobja majd az agyát, ha meglát benne!”

Hamilton állta a sarat az austini sajtótájékoztatónForrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Később jótékonysági szerepvállalásáról, és amerikai kulturális ikonokról, Muhammad Aliról és Prince-ről is kérdezték, utóbbiak ráadásul újságírókon keresztül, rajongóktól érkeztek a Twitteren. Szintén egy szurkoló volt kíváncsi arra, hogy miként kezeli majd Hamilton, ha az idén esetleg vereséget szenvedne Nico Rosbergtől a világbajnoki címért zajló küzdelemben.

Férfiként viselem majd.”

„Az ember nem nyerhet meg mindent. Nézzük meg a múlt világbajnokait, mindannyian ők nyertek és veszítettek is. Ez a játék része. Sok pontot lehet még szerezni, és hiszek abban, hogy minden lehetséges. Ha eldől a sorrend, már csak annyit tehetek majd, hogy formálom a jövőt, ami a következő év lesz. Az élet megy tovább, és a következő szezonban erősebben térek majd vissza."

Amerika mindig is jó vadászterület volt számomra, és ez egy szenzációs pálya. Az újabb helyszínek egyike, ahol lehet előzni.”

A Mercedes versenyzője a múlt héten lemondta a tervezett tesztnapját lábfájásra hivatkozva. Austinban azt állította, hogy még januárban sérült meg futás közben, és csak lassan enyhülnek a panaszai, de kijelentette, 100 százalékos állapotban készül a hétvégére. Reméli, hogy az autójával is ez lesz a helyzet.

„Az idei év során a megbízhatóság szempontjából kissé eltért a teljesítményünk a megszokottól, de én ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha 10-ből 9 alkalommal jó volt az autó, hoztam az eredményeket, de akadtak alkalmak, amikor az első másodpercek nem alakultak jól, de az autóversenyzés már csak ilyen."

Megint téma a közösségi média

Hamilton ezúttal is azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy megkérte a mögötte ülő Romain Grosjeant, hogy készítsen róluk egy képet a telefonjával. Grosjean később kínosan viccelődött is azzal, hogy milyen kínos helyzetbe került, mert őt a Microsoft szponzorálja, így hozzá sem érhetett volna Hamilton iPhone-jához.

Grosjean kellemetlen helyzetbe került a telefon miattForrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

Ez a ritka alkalmak egyike volt, amikor Grosjean, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg és Sebastian Vettel szóhoz juthatott a Hamilton felé záporozó kérdések miatt.  

A brit pilótát többször is kérdőre vonták az eddigi viselkedése miatt. Felmerült, hogy tiszteletlen a közönséggel, mert a versenyzői parádé alatt zenét hallgat, de azt felelte, hogy csak az egyik fülével teszi ezt, és az ellenfeleitől direkt félrevonul, hogy integethessen a szurkolóknak. Egy másik riporter számon kérte, hogy miért tiltotta le őt a Twitteren, mire Hamilton elismerte, hogy a közösségi oldalait nem ő kezeli, sőt a Twitter applikáció fel sincs telepítve a telefonjára.

Véleménye szerint az újságírók letiltása nem célzottan történt, és külön kérdésre kijelentette, hogy teljesen kiáll a nevéhez köthető felületeken megjelenő tartalmak mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!