Hamilton férfiként viseli, ha Rosberg legyőzi őt

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP in the Drivers Press Conference during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2016 in Austin, United States. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szinte csak a világbajnoki címvédő kapott kérdéseket az USA Nagydíj hétvégéje előtt rendezett sajtótájékoztatón, a versenyzésről viszont alig esett szó. Rajongói kérdések is elhangzottak.

Kérdésekkel bombázták az újságírók Lewis Hamiltont, akit az FIA Japán után az USA-ban is meghívott a szokásos, csütörtök délutáni sajtótájékoztatóra. Hamilton két héttel ezelőtt kifogásolta, hogy ezek a rendezvények mindig ugyanúgy telnek, ezúttal már az irányított kérdések között is alig szólt valami a versenyzésről, és az újságírók is inkább más témákat feszegettek.

Hamilton „nagyon szerencsésnek” nevezte magát, hogy „teljesen új közönséghez” szólhatott az amerikai tévés sztár, Ellen DeGeneres műsorában, és már az elején szó esett a Call of Duty című lövöldözős videójátékban való szerepléséről is. „Minden télen játszom, úgyhogy amikor lehetőségem nyílt arra, hogy szerepeljek a játékban, rögtön megragadtam. Van egy barátom, aki eldobja majd az agyát, ha meglát benne!”

Hamilton állta a sarat az austini sajtótájékoztatón Forrás: AFP/2016 Getty Images/Clive Mason

Később jótékonysági szerepvállalásáról, és amerikai kulturális ikonokról, Muhammad Aliról és Prince-ről is kérdezték, utóbbiak ráadásul újságírókon keresztül, rajongóktól érkeztek a Twitteren. Szintén egy szurkoló volt kíváncsi arra, hogy miként kezeli majd Hamilton, ha az idén esetleg vereséget szenvedne Nico Rosbergtől a világbajnoki címért zajló küzdelemben.

„Az ember nem nyerhet meg mindent. Nézzük meg a múlt világbajnokait, mindannyian ők nyertek és veszítettek is. Ez a játék része. Sok pontot lehet még szerezni, és hiszek abban, hogy minden lehetséges. Ha eldől a sorrend, már csak annyit tehetek majd, hogy formálom a jövőt, ami a következő év lesz. Az élet megy tovább, és a következő szezonban erősebben térek majd vissza."

A Mercedes versenyzője a múlt héten lemondta a tervezett tesztnapját lábfájásra hivatkozva. Austinban azt állította, hogy még januárban sérült meg futás közben, és csak lassan enyhülnek a panaszai, de kijelentette, 100 százalékos állapotban készül a hétvégére. Reméli, hogy az autójával is ez lesz a helyzet.

„Az idei év során a megbízhatóság szempontjából kissé eltért a teljesítményünk a megszokottól, de én ezzel nem tudok mit kezdeni. Ha 10-ből 9 alkalommal jó volt az autó, hoztam az eredményeket, de akadtak alkalmak, amikor az első másodpercek nem alakultak jól, de az autóversenyzés már csak ilyen."

Megint téma a közösségi média

Hamilton ezúttal is azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy megkérte a mögötte ülő Romain Grosjeant, hogy készítsen róluk egy képet a telefonjával. Grosjean később kínosan viccelődött is azzal, hogy milyen kínos helyzetbe került, mert őt a Microsoft szponzorálja, így hozzá sem érhetett volna Hamilton iPhone-jához.

Grosjean kellemetlen helyzetbe került a telefon miatt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

Ez a ritka alkalmak egyike volt, amikor Grosjean, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg és Sebastian Vettel szóhoz juthatott a Hamilton felé záporozó kérdések miatt.

A brit pilótát többször is kérdőre vonták az eddigi viselkedése miatt.

Felmerült, hogy tiszteletlen a közönséggel, mert a versenyzői parádé alatt zenét hallgat, de azt felelte, hogy csak az egyik fülével teszi ezt, és az ellenfeleitől direkt félrevonul, hogy integethessen a szurkolóknak. Egy másik riporter számon kérte, hogy miért tiltotta le őt a Twitteren, mire Hamilton elismerte, hogy a közösségi oldalait nem ő kezeli, sőt

a Twitter applikáció fel sincs telepítve a telefonjára.

Véleménye szerint az újságírók letiltása nem célzottan történt, és külön kérdésre kijelentette, hogy teljesen kiáll a nevéhez köthető felületeken megjelenő tartalmak mellett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!