Vágólapra másolva!
Austinban meglepetés lenne, ha nem ő győzne, de ez önmagában még nem javítja az esélyeit a világbajnoki cím megvédésére. Megint részt kell vennie a sajtótájékoztatókon, hiába fenyegetőzött azzal Japánban, hogy nem beszél az újságírókkal.

Lewis Hamilton egyik kedvenc helyszínén folytatódik a hétvégén az F1-es világbajnokság: a mezőny Austinba látogat, ahol 2012 óta rendezik az USA Nagydíjat. Az eddigi négy futamból hármat Hamilton nyert, amikor versenyképes autója volt, mindig ő végzett az élen. Erre ezúttal is szüksége lenne, mert 33 pont hátrányban van Nico Rosberg mögött.

„Négy versenyből kell kihozni a legtöbbet, és pont erre törekszem. Minden futamon mindent bele fogok adni, próbálok győzni, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Semmivel sem fogok spórolni. Visszatérünk az Államokba, ami olyan számomra, mintha a második otthonom lenne. Imádom az országot, a kultúrát, az embereket és a pályát, alig várom, hogy elkezdődjön a hétvége.”

Hamilton ünnepelhetett tavaly Austinban Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Hamilton ellen szól, hogy Rosberg a nyári szünet vége óta az összes győzelmét olyan pályákon érte el, ahol korábban még nem tudott nyerni, és Austinban tavaly is ő szerezte meg a pole-t.

Végül azonban Hamilton nyert, és ezzel a vb-címet is bebiztosította magának, mert Rosberg hibázott a táv végén.

„Remek emlékeim vannak Austinból. Négy versenyből hármat megnyertem ott, és természetesen a bajnoki címet is ott biztosítottam be tavaly. Ez a pályafutásom egyik fénypontja volt. Majdnem úgy érzem magam, mintha az amerikai rajongók befogadtak volna maguk közé, úgyhogy megpróbálom majd ezt a pozitív energiát is beépíteni a hétvégébe.”

A szezon hátralévő futamain Hamiltonnak arra lenne szüksége, hogy minden futamon nyerjen, és Rosberg ne érjen el három 2. és egy 3. helynél jobb eredményt.

Amennyiben a német pilóta akár egy további versenyen is növelni tudja az előnyét, úgy a különbség még kiesés esetén is szinte behozhatatlanná válik.

Hamilton legutóbbi futamhétvégéjére rányomta a bélyegét, hogy összeveszett az újságírókkal. A konfliktus az FIA által rendezett hivatalos sajtótájékoztatón kezdődött, amelyen Hamilton a telefonját nyomkodta, s miután a lapok emiatt kritizálták, a Mercedes szombat esti sajtóeseményén azt mondta, a továbbiakban nem fog csevegni az újságírókkal. Ezt azonban a jelek szerint nem ússza meg: az FIA az austini csütörtökön is kötelezővé tette Hamilton számára a szereplést a sajtótájékoztatón, sőt a Mercedes is meghirdette vele a szokásos beszélgetéseket az időmérő és a verseny után.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!