Rosberg egy szinten van Vettellel, Hamilton formája érthetetlen

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Fernando Alonso, McLaren Honda, Belga Nagydíj, előzés
FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 28: Lewis Hamilton (L) of Mercedes and Fernando Alonso (R) of McLaren are seen during the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 28, 2016. Dursun Aydemir / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A korábbi kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi még mindig követi az F1-et, és úgy véli, az idei világbajnokság eredménye már elsősorban Rosbergen múlik.

Még manapság sem hagyna ki egyetlen F1-es közvetítést sem a korábbi kétszeres világbajnok, Emerson Fittipaldi. A Mexikói Nagydíj nagykövete korábban a Lotus és a McLaren színeiben nyerte meg az összetettet, és úgy véli, egykori ellenfele, a Ferrari ma is „elég erős a feltámadáshoz, akárcsak a McLaren.” Azt viszont már nehezebb kérdésnek tartja, hogy ki ma a legjobb versenyző.

„(Lewis) Hamilton, (Sebastian) Vettel és (Nico) Rosberg többé-kevésbé egy szinten van, de a legtökéletesebb Fernando Alonso” – vélte, Max Verstappent pedig „lenyűgözőnek, egy jelenségnek” nevezte, és biztosra veszi róla, hogy világbajnok lesz.

Hamilton őstehetség, de Alonso a legjobb, Fittipaldi szerint Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Sokakkal egyetemben Fittipaldit is elgondolkodtatta, hogy Hamilton az idén miért szerepel kevésbé jól, mint a korábbi években. Véleménye szerint az idén már Rosbergen múlik, hogy megnyeri-e a világbajnoki címet.

„Nem értem, mi történt vele – mondta Hamiltonról. – Szó van arról, hogy gondjai vannak a rajtnál. De ő egy őstehetség, nem hiszem, hogy feladja, és még mindig van esélye a végső győzelemre.”

Fittipaldi szerint a Mercedes jelenlegi előnye „unalmas”, ezért reméli, hogy a 2017-es technikai szabályok kiegyenlítettebb erőviszonyokat hoznak majd. Ő is látja, mostanában nehéz idők járnak a Ferrarinál Sebastian Vettelre, de a Scuderia feltámadására számít.

Még ma is figyeli az F1-et a korábbi kétszeres világbajnok Forrás: MTI/EPA/DPA/David Ebener

Első ránézésre talán meglepő, de a brazil Fittipaldi a Mexikói Nagydíjat népszerűsíti. Szerinte a hazája és Mexikó teljesen eltérő korszakát éli, és ez a sport megítélésére is kihat.

„A hazám mély válságban van. A korrupció elburjánzott, az embereket már a sport sem érdekli. Nagy kár ezért. Mexikóban pont az ellenkezője történik: Carlos Slim visszavitte oda a nagydíjat, neki köszönhetően két pilóta is a mezőny tagja, ez egész Latin-Amerika számára példa lehet. Brazília helyzete nagyon elkeserítő.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!