Ron Dennisnél az idén is megbukott a McLaren

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Japán Nagydíj
ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 action during the 2016 Formula One World Championship, Japan Grand Prix from October 7 to 9 in Suzuka - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Tízes skálán csak ötöst adna csapata idei teljesítményére, ez az iskolában a ketteshez sem lenne elég. Jövőre viszont már tényleg jobb szereplésre számít.

Sokat javult 2016-ban a McLaren Honda, de még mindig csak alkalomszerűen küzdhetnek a pontszerző helyekért, a dobogó pedig továbbra is messze van a wokingi istálló számára. Érzi ezt Ron Dennis, a McLaren csoport elnöke is, aki a Sky Sports kérdésére tízes skálán „körülbelül ötöst” adott volna az istálló szereplésére.

„Egyszerűen nem vagyunk elég jók. Azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk, és nem ez történik. Legalább a helyes irányba tartunk.”

Még mindig a Toro Rossókkal harcolnak Forrás: DPPI/Florent Gooden

Jövőre új korszak kezdődik az F1-ben, ami az aerodinamikai fejlesztések terén tiszta lapot ad a felzárkózásra törekvő csapatoknak, és a Honda mérnökeinek is biztosít némi időt, hogy rendezzék a soraikat, miután tavaly tévúton indultak el a motorfejlesztés terén. Dennis elárulta, hogy

az új erőforrást már tesztelik, több hónapos előnyben vannak a korábbi változatokhoz képest.

„Az autó terén is előrehaladott állapotban vagyunk, jó lépéseket teszünk előre. Körönként 4, de akár 5-6 másodperccel is gyorsabbak lehetnek jövőre, és ha így lesz, elkezdenek majd kitűnni az igazán nagyszerű pilóták.”

Ron Dennis nagyobb sikerekhez szokott Forrás: DPA/AFP/Carmen Jaspersen

Jövőre Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne vezeti majd a két McLarent, mivel Jenson Button hivatalosan szabadságra megy. Ron Dennis nem hiszi, hogy ez végleges nyugdíjazást jelent, úgy véli, Button nemsokára unatkozni fog, és szerinte lesz lehetősége a visszatérésre, de arra is utalt, hogy a 2009-es világbajnok megtartása csak formaság.

„Nehéz megjósolni, mi lesz 2018-ban, de nem nagy baj, hogy van három kiváló pilótánk. Majd akkor aggódom a döntés miatt, amikor meg kell hozni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!