Vágólapra másolva!
Frederic Vasseur szerint náluk sincs több főnök, mint a Mercedesnél vagy a Red Bullnál. A Force Indiát meglepte, hogy Nico Hülkenberg átigazolt a Renault-hoz, Pascal Wehrleint nem.

Több hónapos huzavona után a Renault végre bejelentette, hogy 2017-től az egyik autójukat Nico Hülkenberg vezeti majd. A német pilóta azután fogadta el az ajánlatot, hogy Carlos Sainzot nem engedte el a Red Bull, Sergio Pérez pedig állítólag a csapatnál uralkodó zűrzavar miatt döntött úgy, hogy marad a Force Indiánál. Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke tagadta ezt.

„Pérez esetében nem ez volt a valódi ok, de az egy másik történet – tért ki a válasz elől. – Szerintem a mi felállásunk nagyon nyilvánvaló, ez egyáltalán nem okoz gondot. Pérez helyzete már más kérdés, de azzal nem foglalkozom.”

Magnussen helye még nem biztos a Renault-nál Forrás: DPPI/Florent Gooden

Korábban többször is érkeztek hírek azzal kapcsolatban, hogy konfliktus alakult ki Frederic Vasseur és Cyril Abiteboul között, de Vasseur szerint le vannak osztva a lapok: a versenyzéssel kapcsolatos tendőket ő maga, a vállalat vezetését Abiteboul látja el. Elismerte, az eredmények hiánya miatt most nyomás alatt vannak, de szilárd meggyőződése, hogy sikeresek lesznek.

A Force Indiát viszont váratlanul érte, hogy Nico Hülkenberg elhagyta őket a Renault kedvéért.

„Most egy kicsit fel akarjuk rázni magunkat, mert a legkevesebb, amit mondhatunk, hogy meglepetésként ért minket az, ahogy a Renault megkörnyékezte Nicót – nyilatkozta Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese az Autosportnak.

Hülkenberg (j2) távozik, Wehrlein (j1) ülne a helyére Forrás: AFP/Josep Lago

Úgy vélte, nem volt értelme Hülkenberget a csapatnál tartani, ha ő ezt nem akarta volna, és leszögezte, hogy a Mexikói Nagydíjhoz közeledve elsősorban Pérez hazai versenyére koncentrálnak, a pilóták ügye csak utána kerül napirendre.

A szóba kerülő versenyzők listája szokatlanul hosszú.

Kevin Magnussen, Jolyon Palmer, Pascal Wehrlein, Esteban Ocon és Felipe Nasr mind tehetséges, többnyire szponzori háttérrel is rendelkező jelölt. Wehrlein a DTM múlt hétvégi szezonzáróján nem is titkolta, hogy átigazolásra hajt.

– mondta. – Először Sergióról pletykáltak, majd miután aláírt, Nicóról volt szó. Nem zörög a haraszt... – tette hozzá. „Természetesen tárgyalunk velük. Meglátjuk, mi lesz belőle, de egyelőre arra összpontosítok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a Manornál. Jól kell befejeznünk az évet.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!