Vágólapra másolva!
Rekordhosszú az idei F1-es szezon, és jövőre sem lesz rövidebb, sőt új versenyek is a láthatáron vannak. Alonso sokallja a futamok számát, Räikkönen is, de szerinte ezt el kell fogadni.

Még soha sem rendeztek annyi F1-es futamot egy szezon során, mint az idén, és jövőre sem lesz kevesebb az idei 21 futamnál. Ez egyenként is sok, de nagyon megterheli a csapatokat, ha egymás utáni hétvégéken is pályára kell lépniük, ráadásul egyre később ér véget a szezon.

Az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media Corporation, és az F1 új elnöke, Chase Carey belengette, hogy megtartanák az európai helyszíneket, de több futamot szeretnének az amerikai kontinensen, és úgy értesültünk, hogy hamarosan Franciaország is visszatér a versenynaptárba, így nem látni, hogy a csapatok és a pilóták terhei hogyan tudnának enyhülni a közeljövőben.

Sokallja a versenyeket, de szerinte ezt el kell fogadni Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Az a helyzet, hogy túl sokat utazunk, és túl sok egymást követő versenyünk van” – panaszkodott Fernando Alonso, aki 2001-ben mutatkozott be az F1-ben, akkor még 16-17 futam volt a megszokott, de a csapatok sokkal többet teszteltek, gyakran a versenyzőik bevetésével.

„Nekem ez már túl sok” – tette hozzá a jelenlegi helyzettel kapcsolatban a Dubajban élő pilóta.

Egyetértett ellenfelével a mezőny másik veteránja, Kimi Räikkönen is, de a Ferrari pilótája úgy véli, nem igazán lehet megoldást találni a számukra egyre kedvezőtlenebb folyamatra.

„Amikor végzünk a versenyekkel, már majdnem karácsony lesz, úgyhogy nem sok időnk marad, mielőtt újrakezdjük az egészet” – idézte az UOL Esporte a 2007-es világbajnokot, aki a mezőny többi tagjához hasonlóan február végén már tesztelni kezd, március végén pedig Ausztráliában lesz jelenése a 2017-es szezon első futamán.

„A csapatban mindenkinek nagyon hosszú egy ilyen év, nincs sok idő pihenni és felkészülni. Akinek viszont ez nem tetszik, maradjon otthon, mert mindig lesz valaki, aki itt akar majd lenni. Tény, hogy a Forma-1-ben egyre hosszabbak a szezonok, és ki tudja még, hogy mit hoz a jövő.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!