Már Bottas is tárgyal a Renault-val

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, Olasz Nagydíj
Williams Martini Racing's Finnish driver Valtteri Bottas prepares to exit the pit lane during the third practice session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 3, 2016 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Neki csak menekülő utat jelent a francia istálló, Nico Hülkenberg viszont szeretne hozzájuk szerződni, és jó esélye is van rá.

A Renault-nál nem titkolják, hogy az idei eredményeik miatt minden szinten nehezen tudnak új embereket szerződtetni. Égető szükségük lenne például tehetséges mérnökökre, de mivel sokak számára úgy tűnik, hogy nem tisztázottak a hatalmi viszonyok a csapaton belül, többen visszautasították az ajánlatukat – köztük a Ferraritól az idei szezon közben távozó James Allison, aki pedig korábban már dolgozott Enstone-ban.

A versenyzők frontján a Renault látszólag nincs ennyire megszorulva. Az idei pilótáik, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer is szívesen maradnának jövőre, a csapat azonban szeretne valakit, akinek nagyobb rutinja van. Sergio Pérez tárgyalt velük, mielőtt hosszas huzavona után a szponzorai végül áldásukat adták a Force Indiával való szerződéshosszabbítására, ám azóta a csapattársa, Nico Hülkenberg is képbe került a Renault-nál.

Bottas a Renault-hoz menne, ha a Williamsnél nem maradhat Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár neki 2017 végéig érvényes a szerződése, úgy hírlik, hajlandóak lennének elengedni. Bár a Motorsport.com szerint hivatalosan még sem a Renault, sem Hülkenberg nem folyamodott ilyen kéréssel a Force Indiához, a csapat egy meg nem nevezett tagja azt mondta:

Ha egy olyan, 29 éves pilótának, mint amilyen ő, lehetősége adódik bekerülni egy gyári csapathoz, ami megalapozná a jövőjét, miért akadályoznánk meg benne?"

Az Autosport azt írja, hogy ha Hülkenberg tényleg átigazolna a Renault-hoz, a Force India a motorokra kapott engedmény fejében a Mercedes tehetségkutató programjának tagját, Esteban Ocont próbálná megszerezni a helyére. Ocon jelenleg ilyen konstrukcióban versenyez a Manornál, de kapcsolatban áll a Renault-val is, ő szintén a jelöltjeik között van.

Ugyancsak az Autosport szerint legutóbb már Valtteri Bottas is képbe került náluk. Rá a Williamsnek 2017-re opciója van, és ezt várhatóan ki is fogják használni, de már felvette a kapcsolatot a Renault-val arra az esetre, ha mégsem így történne. A csapattársa, Felipe Massa biztosan távozik az év végén, az ő helyét szinte biztosan az F3 Európa-bajnoka, Lance Stroll foglalja majd el.

Noha a Renault egyelőre nem ért el áttörést, egész évben mindössze 8 pontot kapartak össze, Palmer úgy látja, valójában elkezdtek fejlődni végre, és a tempójuk Szuzukában már nem maradt el jelentősen a Williamsétől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!