Vágólapra másolva!
Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatvezetője sokadszorra is elismételte Japánban, hogy nem akarnak kitolni Hamiltonnal, és nem tudják, az ő autója miért romlik el gyakrabban az idén.

Ismét magyarázkodásra kényszerült Paddy Lowe, a Mercedes technikai csapatfőnöke, ezúttal az FIA pénteki sajtótájékoztatóján szegezték neki a kellemetlen kérdéseket Lewis Hamilton legutóbbi kiesése miatt. Lowe határozottan leszögezte, hogy Hamilton kijelentését - mely szerint valami vagy valaki nem akarja, hogy az idén ő győzzön - az istálló nem vette magára.

„Nem tudok egyetérteni azzal, hogy a versenyzőnk szabotázsra utalt. Lewis nagyon világosan fogalmazott, legalábbis előttünk, ezt az értelmezést teljesen kizártuk. Aki egy csipetnyi intelligenciával képes elemezni a helyzetet, megérti, hogy aligha vagyunk képesek tervezni egy olyan rendszert, amely éppen a verseny egy adott pontján okoz meghibásodást a hajtórúdnál.”

Még mindig Hamilton kiesése a téma Forrás: AFP/C.L. Donald Lim

Lowe rámutatott, hogy a Forma-1 műszakilag rendkívül bonyolult, néha elkerülhetetlenül belefutnak problémákba. „Máskor is voltak műszaki hibáink, pedig ha annyira jók lennénk, hogy meg tudunk tervezni egy ilyen szabotázst, akkor az autónk soha nem romlana el" - mutatott rá.

„Hihetetlenül összetett minden. Megtervezni, hogy valami szándékosan elromoljon az autón... Ez ugyanolyan helyzet, mint amikor azt állítják, hogy egyik vagy másik versenyzőnknek kedvezünk, jobb felszerelést adunk neki. Ha valamit találunk, amitől az autónk gyorsabb lesz, azt mindkettőre feltesszük, hiszen meg akarjuk nyerni a versenyt. Fel sem merül, hogy visszatartsuk valamelyiküket, vagy manipuláljuk az autójukat.”

Lowe a műszaki hibák egyenletlen megoszlását a pilóták között ahhoz hasonlította, mint amikor egymás után háromszor hatost dob valaki egy kockával. „Tudjuk, hogy ez statisztikailag lehetséges, amikor megtörténik, mégis csodálkozunk, hogyan történhetett meg. Lewisszal problémáival ugyanez a helyzet” - mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!