Vágólapra másolva!
Annyira örültek kedvencük győzelmének, hogy a malajziai zászlót mintázó alsónadrágjaikat is megmutatták a nagyvilágnak. Nem arattak vele osztatlan sikert.

Daniel Ricciardo kilenc rajongóját letartóztatták a Malajziai Nagydíj helyszínén, miután a Red Bull versenyzője meglepetésre győzött a múlt vasárnapi futamon. A szurkolók a malajziai zászlót mintázó alsónadrágot viseltek, és a leintés után közszemlére is tették. A rendőrök letartóztatták őket.

A férfiak 25-29 évesek, és várhatóan legalább négy napig a fogdában maradnak, mondta Abdul Aziz Ali, szepangi rendőrfőkapitány a Bernama hírügynökségnek. A gyanúsítottak vétke az volt, hogy „szándékos inzultust követtek el, hogy kiprovokálják a nyugalom megzavarását.”

Shoey guys! . . #sepang #formula1

A video posted by Ageng Purnomosidi (@agengpurnomosidi) on

Aziz szerint a férfiak ausztrál turisták, helyi sajtóhírek szerint nem csupán a helyszínen, hanem a közösségi médiában is megbotránkozást keltettek. Az elkövetők várhatóan pénzbírságot kapnak, majd kiutasítják őket az országból. A brit Guardian szerint a letartóztatott férfiak egyike Christopher Pyne, ausztrál szövetségi miniszter egyik tanácsadója, Jack Walker.

Ricciardo pályafutása negyedik, az idei első győzelmét érte el Szepangban, miután az esélyesebb Nico Rosberget a rajtnál Sebastian Vettel kiforgatta, a futamot sokáig vezető Lewis Hamilton pedig motorhiba miatt kiesett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!