Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint semmi szükség nem volt a 10 másodperces időbüntetésre a Räikkönennel való koccanás után, ezért örül, hogy a német helyezését ez nem befolyásolta. Rosberg a rajt után nem gondolta, hogy felér a dobogóra.

Nico Rosberg a 2. rajtkockából indulva a 3. helyen ért célba a Malajziai Nagydíjon, mégsem volt túlságosan csalódott a futam után. A rajt után ugyanis az utolsó helyre esett vissza, miután Sebastian Vettel hátulról nekiütközött, és akkor nem gondolta volna, hogy végül mégis a dobogón ünnepelhet. Lewis Hamilton ráadásul motorhiba miatt célba sem ért Sepangban, ami azt jelenti, hogy

Rosberg 23 pontos előnnyel várja a hátralévő 5 versenyt.

"Átküzdöttem magam a mezőnyöm, és közben élvezetes csatákat vívtam a többiekkel. A rajt után elég pesszimista voltam, ezért örülök a dobogós helyezésnek, de

- jelentette ki a német.

Rosbergnek utoljára Kimi Räikkönent kellett megelőznie a dobogóért, és ez a 39. körben sikerült is neki, a két autó azonban összeért az előzés közben, a Ferrari meg is sérült. A sportfelügyelők úgy látták, Rosberg túl agresszív volt az előzésnél, ezért 10 másodperces büntetést kapott, amelyet a verseny után adtak hozzá az idejéhez. A 3. helyet így is megtartotta, mert a leintésig 13 másodpercre növelte az előnyét a finn előtt, de ettől függetlenül bosszantotta a büntetés.

Rosberg itt még nem gondolta, hogy a futam után dobogóra állhat - katt a galériához! Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

"Meglepődtem, amikor tájékoztattak a büntetésről. Meg kellett próbálkoznom az előzéssel, és abban a körben megragadtam a kínálkozó lehetőséget - magyarázta. - Kreatívnak kell lennünk, minden alkalmat ki kell használnunk. Szerintem is agresszív előzés volt, de úgy gondoltam, ez még belefér. Persze elfogadom a döntést, és szerencsére ez nem is befolyásolta a végeredményt."

A Mercedes sem érti

A büntetést a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff sem tartotta igazságosnak. "Teljesen érthetetlen ez a döntés" - mondta az osztrák. "Nem is szeretnék foglalkozni ezzel a büntetéssel, mert ma Lewisnak csalódást okoztunk, és az a mi hibánk volt.

A végén nem is számított, maradt a 3. helyen."

A csapatfőnök szerint inkább a német remek teljesítményére érdemes koncentrálni. "Szenzációsan vezetve jött fel a 3. helyre. Egyetlen hibát sem vétett, semmi negatívumot nem tudok elmondani a versenyéről" - dicsérte a bajnokság éllovasát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!