Vágólapra másolva!
Váratlan eseményektől mentesen alakult a Mercedes pilótáinak pénteki napja az újraaszfaltozott szepangi pályán. Hamilton titokzatos, Rosberg várakozásokkal teli a folytatás előtt.

Megosztoztak a Mercedes versenyzői a szabadedzések 1. helyezésein Malajziai Nagydíj pénteki napján: délelőtt Nico Rosberg, délután Lewis Hamilton végzett az élen, és a különbség nem volt kifejezetten nagy az átlagosnál hosszabb pályán, így kemény csata várható a pole pozícióért. Főleg azért, mert bár a Ferrarik és a Red Bullok lemaradtak, még nem lehet leírni őket sem.

„Jó napunk volt. Semmilyen problémáról nem tudok beszámolni, teljesítettük a mai tervünket mindkét edzésen. Rengeteg adatot kielemezhetünk ma este, hogy jól megértsük a gumikat és a többiekhez viszonyított helyzetünket” – mondta Hamilton, mielőtt köszönetet mondott a lelkes helyi közönségnek főszponzoruk hazai hétvégéjén.

Szerelő figyeli Rosberget a bokszban - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Rosberg folytatta jó sorozatát a délelőtti szabadedzésen, utána viszont Hamilton előnybe került. Az első malajziai győzelmére hajtó német mégis jól érezte magát az újraaszfaltozott pályán, amelyen szerinte élvezetes a vezetés, mert kihívást jelent, de jól tapad.

A 15-ös kanyar érdekes lett, mert most már több különböző ívet is választhatunk, ha támadjuk az előttünk lévőt, ez jót tesz majd az előzéseknek. A verseny tekintetében a lágy gumi elég jól tartja magát, ezért nem számítok meglepetésekre. Persze a kemény keveréket is fel kell rakjuk, de egyébként eléggé magától értetődő a helyzet. Várom már az időmérőt” – nyilatkozta Rosberg.

A Mercedes a főszponzor hazai versenyén biztosíthatja be a konstruktőri világbajnoki címet - katt a galériáért! Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Műszaki hiba ezúttal nem hátráltatta a Mercedes munkáját, Paddy Lowe, a csapat technikai vezetője szerint „normálisan” alakult a felkészülésük a versenyre. Lowe úgy vélte, „teljesen nyitott” a választás a lágy, a közepes és a kemény abroncsok között, ezért mindegyiket alaposan megvizsgálták alacsony és magas üzemanyagszinttel is.

Mindkét pilótáját elégedettnek látta az autó balanszával.

„Nem volt semmi gondunk, eltekintve attól, hogy kicsit ki kellett takarítani Nico autóját, miután tett egy kirándulást a kavicságyba a délelőtt folyamán. Nagyon sok adatot kell elemeznünk, hogy lássuk, milyen helyzetben vagyunk, és eldöntsük, mi a legjobb irány a versenyen.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!