A Verstappennel szembeni kritikák 99%-a megalapozatlan

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE - SEPTEMBER 16: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 16, 2016 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160916-00291 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Örülnek, hogy nem egy másik csapatot erősít, ő maga pedig úgy véli, addig jó, amíg valaki beszédtémát szolgáltat a sportban.

Mindössze pályafutása második szezonját tölti Max Verstappen az F1-ben, és máris futamgyőzelem áll a neve mellett, mostanában viszont a sportszerűtlenség határát súroló védekező manőverei és szókimondó nyilatkozatai miatt kelti fel a közvélemény figyelmét. Versenyzői stílusa miatt a Ferrari pilótái, Jacques Villeneuve és Niki Lauda is határozottan bírálta, sőt Charlie Whiting is beszélt vele.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont az Autosportnak azt mondta, szerinte a kritikák „99%-a eddig megalapozatlan volt, úgyhogy figyelmen kívül hagytuk őket, és a saját dolgunkkal foglalkoztunk.” Horner úgy véli, Verstappen a teljesítményével érdemelte ki, hogy érdeklődnek iránta, és biztosra vette, hogy a pilótája nagy hibákat is elkövet majd, de szerinte gyorsan tanul belőlük.

Hidegen hagyják a kritikák Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

„Időről időre láthattuk, hogy a kiemelkedően tehetséges versenyzők a felemelkedésük során kritikákat provokálnak ki. Ugyanez történt Sebastian Vettel, Lewis Hamiltonnal, Fernando Alonsóval vagy Ayrton Sennával is. Elég csak megnézni a sport történelmét.”

Horner emlékeztetett, hogy Verstappen még csak 18 éves

(pénteken lesz 19), és úgy véli, erről könnyű megfeledkezni. Lenyűgözőnek nevezte a tinédzser által eddig elért eredményeket, és kijelentette: „Ahogy egyre tapasztaltabb lesz, és növekszik az önbizalma, örülök, hogy a mi csapatunknál van, és nem valahol máshol.”

Akadtak vitás megmozdulásai Forrás: DPPI media/Florent Gooden

Verstappen a Malajziai Nagydíj előtt elmondta, mindig pozitívumként értékeli, ha beszélnek róla az F1-ben, az nem számít neki, hogy dicsérik vagy kritizálják . Nem befolyásolja, hogy sokan figyelnek rá, csak azzal foglalkozik, hogy a pályán jó eredményeket érjen el.

és ilyenkor az emberek nem érzik, hogy milyen nagy is az ugrás valójában. Még mindig tanulok, minden egyes edzés alatt egyre jobban megszokom az autót. Szerintem az idei szezon jó iskola számomra, felkészít a következő évre.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!