Vágólapra másolva!
Maradhatnak az alkalomszerűen gyenge rajtok a Mercedesek esetében, mert Toto Wolff elárulta, az idén már nem nyúlnak hozzá a problémás alkatrészhez, csak jövőre dolgozzák át.

A teljesítmény tekintetében szinte nincs gyenge pontja az idei Mercedesnek, az viszont előfordul, hogy az egyik versenyzőjük nem tud jól rajtolni. Ezt eleinte a megszigorított szabályok és a rádiós kommunikáció betiltásának számlájára írták, de a Mercedesnél korábban elismerték, hogy műszaki változásokra is szükség lehet. Még anyacégüktől, a Daimlertől is segítséget kértek a szezon elején, mert a többi élcsapatnál nehezebben birkóztak meg a szabálymódosítással.

Az egyéni pontverseny szoros állása miatt felmerült, hogy a problémás rajtok akár a világbajnoki cím sorsát is eldönthetik, mivel mind Lewis Hamilton, mind Nico Rosberg vesztett el pole pozíciókat a szezon során. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a német Sky-nak mégis azt mondta, az idén már nem próbálják meg kijavítani a hibát.

Monzában Hamilton rontotta el a rajtot, a győzelmébe került Forrás: AFP/Gabriel Bouys

„A rajtjaink mindig rosszul sikerültek az elmúlt néhány futamon, és ez nem szerencsés” – ismerte el Wolff. – Ez az Achilles-sarkunk, és ezt az idén már nem is tudjuk megoldani. Meg kell változtatnunk a kuplungunk kialakítását a következő évre, mert jelenleg ez problémát okoz a számunkra.”

Wolff most azt állította, hogy nem tudják, mi okozza a hibát. „Lehet a tervezés, a kialakítás vagy elképzelhető, hogy a versenyzők számára egyszerűen túl nehéz működtetni. Rengeteg szempontot figyelembe lehet venni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!