Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo összerakta a tökéletes F1-es pályát

2016.09.23. 15:32

A Hungaroring egyik kanyarja is szerepel Daniel Ricciardo kedvenc pályaelemei között, a Red Bull versenyzője ezeket gyúrta össze álmai helyszínévé. Sok klasszikus található a listán.

Az F1 rajongói gyakran eljátszanak a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a világbajnokság összes jelenlegi vagy akár korábbi helyszíneiről összegyúrnánk a legjobb kanyarokat egy különleges aszfaltcsíkba. Erre kérték fel Daniel Ricciardót, a Red Bull versenyzőjét is, aki sok klasszikus kanyar mellé beválasztott egy részletet a Hungaroringről is.

„A versenyzők is mindig elképzelik a tökéletes pályát, és érdekes látni, hogy az enyém meg is valósult” – nyilatkozta a News.com.au-nak az ausztrál versenyző, akinek tervét slot car terepasztalként építették meg. „Elnézve a pályát elég mozgalmasnak tűnik, szerintem nagyon élvezetes lenne vezetni rajta. Bárcsak 10 éves lennék újra, és lenne egy nagy garázsom, ahova ez beférne. Csodás ez a pálya” – lelkesedett a háromszoros futamgyőztes.

„Akad néhány nehéz kanyar, úgy gondoltam, kavarjuk fel. Természetesen vannak kedvenceim, de ezek nem is olyan maguktól értetődők.”

„Imádom azokat a kanyarokat, amelyekben szinte áramlunk egyikből át a másikba, és ritmusosan lehet haladni. Összekötjük a pontokat, és ha az elsőt jól megcsináljuk, akkor az átvezet a másodikba, harmadikba, rá lehet érezni az autóra, a leszorítóerőre és a tapadásra.”

Ricciardo kedvence az uszoda Monacóban, de szereti a kanyargós 1-es szektort Szuzukában is, emellett a „dobogóra” felfért a melbourne Albert Park egyik szakasza is. A képzeletbeli pálya az austini 1-es kanyarral kezdődik, majd a hockenheimi hajtűkanyar következik, aztán a montreali egyenesek és az utolsó sikán következik, mielőtt a hungaroringi 3-as, 4-es (Mansell) és 5-ös kanyar felé venné az irányt.

Ezt követi a monacói uszoda, a Red Bull Ring utolsó két kanyarja, egy elnyújtott balos Sanghajból, a két Lesmo Monzából, egy hosszú, padlógázas balos Szocsiból, ami a szuzukai 1-es szektor csiki-csukijába torkollik. A pálya az Albert Park kanyarjaival, a spái La Source-szal, és a silverstone-i Beckettsszel ér véget.

A teljes pályarajz ide kattintva tekinthető meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!