Vágólapra másolva!
Édesapja már most ellátta egy tanáccsal kisfiát, ha esetleg később érdeklődne az autóversenyzés iránt.

Jelentősen csökkent az F1-es versenyzők életkora az elmúlt évek során, és a sport 65 éves történetében már többször előfordult, hogy egykori pilóták gyermekei is bejutottak a királykategóriába, sőt sikeressé is váltak. A Ziggo Sport riportere a Szingapúri Nagydíjon arról faggatta Kimi Räikkönent, hogy kisfia, a 2015 januárjában született Robin is követi-e majd az általa kitaposott utat, és tinédzserként szembeszállhat-e az akkor már idős Max Verstappennel.

„Ki tudja, mi történik a jövőben? Az a legfontosabb, hogy a kicsi egészséges, és élvezi, amit csinál” – mondta az édesapja. „Nem tudom, hogy akar-e majd versenyezni. Én biztosan nem fogom erőltetni, de ijesztően érdeklődik az autók és a motorok iránt, úgyhogy meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Circle of love #family ❤️

A photo posted by Minttu Räikkönen (@minttu.raikkonen) on

Räikkönen 36 esztendős, az F1 egyik veteránja, hiszen 2001-ben mutatkozott be a mezőnyben, bár 2010-ben és 2011-ben a rali-világbajnokság mezőnyében szerepelt. 2007-ben világbajnoki címet nyert a Ferrarival, azóta viszont mindössze néhány futamgyőzelmet aratott. Ezúttal elárulta, nem tervez hosszú távra a Forma-1-ben, ha aktív versenyzői pályafutása véget ér. Kisfiát is ellátta egy jótanáccsal.

„Talán jobb, ha szerez magának egy jó menedzsert, mert én nem hiszem, hogy tizennyolc év múlva is itt leszek” – nyilatkozta. „Ahogy mondtam, szerintem az a legfontosabb, hogy ő kiválaszthassa, mivel akar foglalkozni, és legyen egészséges” – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!