Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíj egyik vendége volt Dynamo, a britek ünnepelt illuzionistája. A Forma-1 nagyura nem rejtette véka alá, legszívesebben milyen trükköt kérne tőle.

Nem ritka, hogy az F1-es futamokon világszerte ismert celebek is felbukkannak, Szingapúrban a hétvégén koncertező Kylie Minogue és Rio Ferdinand mellett a britek kedvenc mágusa, Dynamo is feltűnt.

„Kíváncsi vagyok, mennyire ügyes valójában, el tudná-e tüntetni a Mercedeseket” – jegyezte meg kaján mosollyal Bernie Ecclestone, az F1 ügyvezetője a Sky Sportsnak.

A Mercedes nélkül Räikkönen ismét győztessé válna Forrás: AFP/Danial Hakim

A két Mercedes a 2014-es szezon kezdete óta mindössze hét futamot nem nyert meg, ebből hármat Daniel Ricciardo, hármat Sebastian Vettel, és egyet Max Verstappen húzott be, de Vettel győzelmei kivételével a Mercedesek minden alkalommal vagy kiestek vagy súlyos műszaki problémák miatt maradtak alul. Érdekes tehát a gondolatkísérlet, hogy mi történne, ha a Mercedesek nem vennének részt az idei világbajnokságban.

Abrakadabra

A Redditen MrFlow kiszámolta, hogy Daniel Ricciardo nagy előnnyel, 258 ponttal vezetné az idei pontversenyt a 221 pontos Sebastian Vettel és a 206 pontos Kimi Räikkönen előtt. Max Verstappen a 4. helyen állna 179 ponttal, megelőzve a 115 pontos Valtteri Bottast, a 103 pontos Sergio Pérezt és a 80 pontos Nico Hülkenberget. Felipe Massa 73 ponttal a „senki földjén” állna a 8. helyen, mögötte az 59 pontos Carlos Sainz és az 58 pontos Fernando Alonso következne.

Jelentős átrendeződés tehát nem történne, bár Ricciardo minden bizonnyal jobban szeretné, ha az idén 5 győzelemnél tartana, és a Ferrari miatt sem kellene kongatni a vészharangokat, mert Vettel szintén 5, Räikkönen pedig 2 győzelemmel állna, míg Verstappen 3-mal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!