Vágólapra másolva!
A McLarennek keményen meg kell dolgoznia azért, hogy megtalálják autójuk optimális beállításait, de Alonso így is pontokra tör a Szingapúri Nagydíjon. Button elismerte, hogy ő hibázott az időmérőn.

A pénteki eredményeknél jobban, de a várakozásoknál így is gyengébben szerepeltek a McLaren autói a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén. Pillanatokkal a leintés előtt még Fernando Alonso és Jenson Button is kiesésre állt a Q2-ben, végül a kétszeres világbajnok be tudott jutni a legjobb 10 közé, és várhatóan a 9. helyről rajtolhat a futamon.

„Mindent összevetve elégedett vagyok. Az elsődleges célunk az volt, hogy bejussunk a Q3-ba, a következő viszont az, hogy a versenyen is jól szerepeljünk. A tempónk ma sem volt remek, küszködtünk egy kicsit. A tempó nem könnyen jött számunkra a hétvégén.”

Alonso különleges sisakot visel a hétvégén - kattintásra galéria nyílik! Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Alonso úgy véli, a stratégia határozza majd meg a futamot, és reméli, hogy ha jól rajtol, és az 1-es kanyarból jól jön ki, sokat hozhat ki az eddig nehézkes hétvégéjéből. „Lehet, hogy kármentés lesz a futamon, de majd meglátjuk, mit tehetünk” – tette hozzá a 2008-as győztes.

Esélyes volt a Q3-as eredményre Jenson Button is,

de az utolsó mért körében hibázott, a 14-es kanyarban hozzáért a falhoz, defektet kapott, és a bal hátsó futóműve is tönkrement. "A hétvége folyamán rengetegen koccantak a falnak következmények nélkül, erre én nekimegyek, és rögtön defektet kapok" - kesergett. "Pedig éppen csak súroltam. Feszegettem a határokat, azt hittem, megúszom, de nem így történt."

Button úgy véli, hasonló tempóra volt képes, mint Alonso, ezért ő is továbbjutásra számított.

Button nem jutott el a Q3-ig - még több kép a galériában! Forrás: McLaren

„Az időmérőig nagyon nehezen alakult a hétvégénk, de változtattunk egy kicsit az autón, és este nagyon jól éreztem magam benne. Megjött az önbizalmam, és kihoztam a maximumot az autóból az időmérőn” – foglalta össze. „A hosszabb etapokon látott tempónk alapján nehéz lehet a verseny számunkra, de

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója azt mondta, „bravó” a mérnököknek, mert pénteken igen „problémás” napjuk volt, az időmérőre viszont sikerült javítaniuk a tapadáson, különösen a kigyorsítások során. „Mindezt dráma nélkül, nyugodtan oldották meg múlt éjszaka és a mai napon.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!