Társoldalunk:

Ferrari: Nem új emberekre, hanem nyugalomra van szükség

2016.09.17. 13:57

Kezd fogyni a türelem a Ferrari háza táján, de nem a sikertelenség, hanem az akadékoskodó sajtó miatt.

Szingapúrban szárnyra kapott a pletyka, hogy a Ferrari elcsábítaná a Mercedes technikai ügyekért felelős csapatfőnökét, Paddy Lowe-öt, de ennek lehetőségét mindkét fél tagadta. Ez viszont nem győzte meg a sajtót, különösen a La Gazzetta dello Sport újságíróját azzal kapcsolatban, hogy a Ferrari elég erős a felzárkózáshoz és a 2017-es sikerek eléréséhez.   

Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke az FIA pénteki sajtótájékoztatóján ismét kénytelen volt azt bizonygatni, hogy a Ferrari a korábbi technikai igazgató, James Allison elküldése és a motorspecialista Mattia Binotto kinevezése után is kellően felkészült a Mercedes legyőzéséhez.

A sötétben tapogatóznak?Forrás: AFP/Roslan Rahman

„Már tízezerszer elmondtuk, hogy a csapatunk összeállt, teljesen rendben vagyunk azokkal az emberekkel, akik nálunk dolgoznak” – szögezte le Arrivabene. „A hangulat Maranellóban nagyon jó manapság. A megfelelő embereink vannak itt Mattia és azok személyében, akik vele dolgoznak együtt. Ezt a hangulatot kell fenntartanunk, hogy a következő évvel foglalkozhassunk. Persze még az idei szezonon is rajta tartjuk a szemünket.”

Nyugalomban akarunk dolgozni, nyomás nélkül. Most pontosan ez valósul meg, és ehhez nincs mit hozzáfűzni. Nem kell senkit sem leigazolnunk.”

Az olasz sportlap riportere azonban nem hagyta annyiban, és tovább feszegette Binotto helyzetét, de Arrivabene nem igazán tudta vagy akarta érdemben kommentálni a csapat aktuális technikai felállását, csupán emlékeztetett arra, hogy már elmagyarázták, mostantól hogyan fognak dolgozni.

Binotto nem egymaga felelős a Ferrari műszaki színvonaláért, de mégis csak ő a főnökForrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Már rengetegszer elmondtam, hogy tökéletesen állunk. Mattia jó munkát végez, rendben vagyunk, nem kell más. Ő a technikai igazgatónk, korábban meg James volt, most viszont Mattia alá tartozik a szervezet. Ezt már sokszor elmagyaráztuk, mit mondjak még?”

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára egyéni világbajnoki címet Kimi Räikkönen révén, azóta Fernando Alonso csak 2. helyeket és alkalomszerű futamgyőzelmeket tudott szállítani. A Scuderia 2014-ben az elmúlt 20 év leggyengébb teljesítményét nyújtotta, az elnöktől a takarítóig átszervezték a csapatot. Sebastian Vettel tavalyi három győzelme után úgy tűnt, az idén bajnokesélyesek lehetnek, de a Ferrari ismét visszaesett a Mercedes, sőt már a Red Bull mögé is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!